| Subcribe via RSS

Paranormal Activity 3

februari 2nd, 2012 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

De läsare som hängt med ett tag vet mycket väl vad jag tycker om Paranormal Activity filmerna; att de är överhypade skitfilmer som enbart är stentråkiga rysare som har urlöjliga försök till scares. I de två tidigare filmerna har vi fått följa systrarna Katie och Kristi, när de som vuxna blir terroriserade av en osynlig inkräktare tillsammans med sina nära och kära. I Paranormal Activity 3 – som är en uppföljare, men samtidigt en prequel (precis som PA2) – får vi se vad som hände Katie och Kristi som barn, när deras styvpappa observerade mystiska saker i deras hus och började filma dem med sin videoutrustning.

Paranormal Activity 3 för alltså inte seriens story framåt, utan ger oss istället en totalt ointressant bakgrundshistoria till två karaktärer som inte är ett dugg intressanta egentligen – enligt mig that is. Jag själv kom inte ens ihåg vad karaktärerna hette förrän jag kollade upp deras namn på IMDB – vilket borde säga en del hur intresserad jag faktiskt är av de här filmerna.

Med det sagt måste jag dock säga att jag tycker att den här tredje installationen är en klar förbättring sedan, eh, ja, de två första filmerna. Istället för svintråkig ”oooh, det spökar”-”läskigheter” så har de valt att slänga in en del chock-grejer som slängs i tittarens ansikte, vilket är trevligt (även om inget av det är speciellt läskigt eller ens oförutsägbart). Missförstå mig rätt dock; Paranormal Activity 3 är en överhypad dyngfilm, men den är bättre än sina föregångare.

Anledningarna till att jag tycker så är ett par stycken. Exempelvis händer det ju faktiskt någonting som kan räknas som skrämmande i jämförelse med de två tidigare filmerna, samtidigt som man inte behöver sitta och vänta i ungefär 3 miljoner år innan saker och ting börjar röra på sig (även om det tar lite tid i den här filmen också). Skådisarna är helt okej, men får lov att agera som en bunt åsnor tack vare korkat skrivna karaktärer – vilket så klart irriterar. Effektmässigt är det inte några större förändringar egentligen sedan de två tidigare filmerna, mer än några enstaka saker som inträffar (en scen imponerande mig faktiskt till och med).

Ja, nej. Paranormal Activity 3 är visserligen en liten förbättring sedan de två usla föregångarna, men på det stora hela är det en värdelös rysare som lider av det överhypade namnet Paranormal Activity. På tal om namn, ska de inte byta namn på skiten till Cash-cow Activity istället? För det är ju just det de här filmerna har blivit – en rad med cash-cows. En fjärde film kommer senare i år.

Läs gärna mina recensioner på Paranormal Activity och Paranormal Activity 2 också. Och har du lite mer tid över kan du ju också spana in min recension av The Asylum’s usla rip-off av Paranormal Activity; Paranormal Entity.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud