| Subcribe via RSS

Hostel: Part III

mars 3rd, 2012 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Då Scott (Brian Hallisay) snart ska gifta sig har han och hans bästa vän Carter (Kip Pardue) bestämt att de ska fara iväg över en helg för att ha kul tillsammans innan det nämnda giftermålet ska äga rum. Men istället för att åka iväg till stället de sagt till Scott’s blivande fru att de ska till sticker duon iväg till Las Vegas, där de möter upp två andra vänner – Justin (John Hensley) och Mike (Skyler Stone).

Efter en del spelande och supande stöter de på eskorttjejerna Kendra (Sarah Habel) och Nikki (Zulay Henao), som tipsar dem om ett fantastiskt ställe lite utanför huvudgatan och kort därpå bestämmer sig grabbarna för att dra dit. Väl inne på klubben dröjer det inte länge förrän de delar upp sig och morgonen därpå är en av dem spårlöst försvunnen. I sitt sökande efter sin försvunna vän finner grabbarna en betydligt mörkare sida av Vegas än vad de själva någonsin önskat sig…

Den tredje installationen i Hostel serien fortsätter på ungefär samma spår som tidigare, med några få nya idéer till konceptet om en professionell organisation som har lagt sin expertis till att kidnappa och låta rika människor ha ihjäl dem igenom tortyr. Händelseförloppet är inte lika långdraget som i de två första filmerna där ingenting händer förrän runt 50 minuter in i filmen, men vi får likförbannat vänta 30 minuter (av ca 88) innan det börjar röra lite på sig i ett par minuter – för att sedan få lov att vänta lite till. Det är den här filmens – och de tidigare filmernas – stora problem; man får som tittare sitta och vänta på att någonting ska hända. För att vara ”ultravåldsfilmer” så är det otroligt lite ultravåld i dem, så att säga…

Effekterna ser hyfsade ut, men då de flesta mordscenerna är utdragna till det allra yttersta och sker, oftast, off screen blir det hela totalt ointressant. Skådisarna är rätt okej, men deras karaktärer är så klyschiga att det får mina nackhår att ställa sig upp. Blåsta amerikaner som hamnar i klorna på slovakiska sadister, jeez, kom med något nytt – tack. Vilket för oss till nästa grej; manuset. Filmens manus är en ren klyscha och många av de saker som inträffar i filmen är så förutsägbara att jag som tittare mer känner mig sömnig än chockad över vad som händer.

Med allt det sagt måste jag ändå säga att jag föredrar nog faktiskt Hostel: Part III före de två första Hostel filmerna. Dels för att den är ganska kort och dels för att den inte försöker att skriva förklaringar på näsan åt tittaren, som tittaren redan bör veta om (om denne har sett de två tidigare filmerna that is). Men… det är inte heller en bra film, vilket är synd då jag älskar Scott Spiegel’s gamla blod- och våldrökare Intruder (recenserad här av mig).

Hostel: Part III är en cash-cow som enbart surfar på de tidigare filmernas rykte om att vara ultravåldsfilmer, vilket de absolut inte är. Skippa den här (och de två tidigare filmerna) och se någonting annat.

Läs gärna också mina recensioner av Hostel och Hostel: Part II, samt H’s recensioner av ettan och tvåan.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud