| Subcribe via RSS

Don’t Go In The Woods

februari 19th, 2012 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Fyra campare beger sig iväg för att ha en skön helg tillsammans ute i vildmarken. Den sköna helgen byts emellertid snabbt ut då de snart begriper att en galning går lös i skogen, som dödar alla som kommer i hans väg…

Aaah, Don’t Go In The Woods. Vilken kultfilm! Vilken klassiker! Vilken… utomordentlig jävla dynga! Det här är en av de där slasherfilmerna från tidigt 80-tal som tillhör bottenskrapet, som blev överskuggad av bättre slasherfilmer (så som Friday The 13th) men som sedan har uppnått en viss kultstatus tack vare dess usla produktion. Att den dessutom legat på Englands Video Nasties lista fram till 2007 har säkerligen också bidragit till statusen lite grann.

Skådespelarna verkar vara folk de plockat på gatan och frågat om de velat tjäna en extra slant för att vara med i den här skiten. Dialogerna låter allt som oftast som att de står och läser direkt ur manus. De karaktärer vi som tittare ska ”bry oss om” är mest irriterande och det spelar egentligen ingen som helst roll om de dör eller inte. Vem bryr sig liksom?

Effekterna är värdelösa. Blodet ser ut som Falu Rödfärg och avhuggna kroppsdelar dunkar till när de landar på backen och påminner lite om ljudet man kan höra när en plastdunk smäller i backen. Dödsscenerna är oftast osammanhängande och kommer helt plötsligt från ingenstans och lämnar sedan dig som tittare som ett frågetecken om vad som egentligen inträffade.

Filmens story.. jeez.. existerar knappt och innehåller så många plothål att det blir helt sanslöst efter ett tag. Utöver de osammanhängande och plötsliga mordscenerna (som mest känns som något de tryckt in enbart för att höja bodycounten och fylla ut speltiden med) inträffar det mååååånga grejer filmen igenom som aldrig förklaras. För att dra ett exempel på ett av dessa plothål som aldrig förklaras; mot slutet av filmen får vi se en rullstolsbunden snubbe mitt ute i skogen, ensam. Vad fasen gjorde han där? Och hur i helvete hade han tagit sig ut dit?

Don’t Go In The Woods från 1981 (som inte bör bli misstagen för Don’t Go In The Woods från 2010) är definitivt ett av bottenskrapen inom slashergenren och är en sån där film man absolut ska avstå, såvida man inte är en masochistisk trashfilmstittare (som jag själv). Såatte… glöm den här ”filmen”. Glöm helst att du läst den här recensionen också så du inte, av misstag så klart, införskaffar den här dyngan och ser den i ren nyfikenhet.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud