| Subcribe via RSS

The Girl Who Leapt Through Time / Toki O Kakeru Shôjo (2006)

oktober 16th, 2008 | Postad i Anime, Film av H

Makoto är en vanlig gymnasietjej som gillar att spela baseball med sina två killkompisar. En dag när allting går fel upptäcker hon att hon kan hoppa bakåt i tiden. Hon börjar direkt göra en massa småhopp för att rätta till allting men upptäcker förstås att det inte alltid går som hon tänkt sig.

Toki O Kakeru Shôjo är den senaste i en lång rad filmatiseringar av boken som Yasutaka Tsutsui skrev 1965. Dock är (enligt IMDb) detta mer av en fristående uppföljare, och utspelar sig dessutom i modern tid. Yasutaka står dessutom bakom bokförlagan till Paprika (recenserad här). Dock har regissören Mamoru Hosoda inte mer än massproducerad Digimon och One Piece i bagaget.

Man har lagt ett enormt arbete i den här filmen. Alla bakgrunder är vackra och detaljrika, och även om karaktärerna är tecknade med ganska enkla linjer så är själva animationen väldigt genomarbetad och inklusionen av små rörelser gör allt enormt levande. I vilket fall så är det här inte bara en oerhört snygg film, utan även både rolig och dramatisk. När Motoko hoppar omkring och rumlar fram skrattar jag gott, och när det rör till sig följer jag uppmärksamt med. Om jag har något klagomål så är det kanske att slutet inte griper mig lika mycket som det så gärna vill, men jag förlåter filmen det.

Vad jag utröner så är inte en svensk release på gång, men det finns en (otextad) japansk Blu-Ray och en singel-disc och trippel-disc DVD snart ute i USA.

2 Comments

2 Responses to “The Girl Who Leapt Through Time / Toki O Kakeru Shôjo (2006)”

  1. Foggymountain Says:

    Gief?


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Summer Wars Says:

    […] Cybervärlden OZ, är en plats ungefär som om du skulle kombinera Facebook och Virtual Reality med allt innehåll på hela Internet. Det är ett system där du kommunicerar med allt, från affärer till hela länders administration. Allting finns där. En ung kille vid namn Kenji är mattesnille jobbar extra med OZ som en lågt rankad systemadministratör. En dag kommer tjejen Natsuki in i skolans datarum där Kenji och hans kompis jobbar och erbjuder en av dem ett jobb. Denne ska följa henne till hennes släktträff för att låtsas vara hennes pojkvän. Kenji får jobbet mer eller mindre mot sin vilja. Väl på plats får Kenji ett mystiskt SMS med en matematikgåta. Utan att tänka speciellt mycket på det räknar han ut svaret, och vaknar nästa morgon med nyheten att hans OZ-konto hackat hela systemet och börjar ta ställa till med problem överallt. “Summer Wars” är en lagom underhållande animerulle som har lite kul idéer och som balanserar bra mellan humor, allvar, action och science fiction. Resultatet är godkänt men bjuder inte på mycket att tänka på. Av regissören bakom “The girl who leapt through time”. […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud