| Subcribe via RSS

2-Headed Shark Attack

augusti 22nd, 2012 | Postad i Film, Skräck/Rysare av H

En annan film jag såg inför vår möjligtvis stundande podcast är den tydligt episka ”2-Headed Shark Attack”. Asylum har här återigen lyckats med konststycket att ta ett förbluffande dumt manus, totalt talanglösa skådespelare, mentalt handikappade specialeffektstillverkare och sätta ihop ett under av koncentrerade facepalms.

Ett gäng skolelever, eller nåt, befinner sig på en båt nånstans. En två-hövdad haj anfaller och folk börjar omedelbart att uppföra sig som idioter, och bli uppätna.

Vill du veta hur dum den här filmen är? Läs detta noga: En karaktär, sittandes i en motorbåt jagad av hajen, bestämmer sig för att det enda sättet att komma undan är att hoppa i vattnet. Läs det en gång till: Han försöker undkomma hajen genom att hoppa i vattnet.

Specialeffekterna varierar mellan datoranimerade klipp i kvalité med cutscenes från ett Playstation 1-spel, och ett fysiskt hajhuvud i gummi vars tänder tydligt böjs mot det de biter i. Givetvis varierar hajen i storlek beroende på vad situationen kräver, och simmar lätt fram i knähögt vatten samt använder sin kroppsstorlek till att sänka en hel ö.

Det här är en såndär film som är så jävla usel att man blir arg. Arg på att någon tyckt att manuset är bra nog att filmas, arg på att någon tyckt att filmen är bra nog att visas, arg på att många tycker att det här är kul underhållning och därmed bara uppmuntrar idioterna att göra fler såna här filmer, och framför allt arg på att jag bara hjälper till genom att själv se skiten och skriva om den.

Jag hatar skiten, och det som gör mig helt stissig är att det finns folk som seriöst tycker att det här är bra film. Inte på ett ironiskt ”så dåligt att det är bra”-sätt, utan på ett ”det här är välgjord och genomtänkt film med stora filmiska kvaliteter”-sätt. Här kommer ett antal citat ur bloggar och intervjuer med fans och skapare av ”2-Headed Shark Attack”:

”The group of actors that played the students in this film did a great job playing their roles. […] The story was well written […] and all the shark attacks were well done. The dialogue matched up with the actors and actresses, the only problem I had was sometimes the cleavage was distracting to what they were saying or I was jealous of the guys six pack abs. […] There was some powerful drama that had me pause the movie and go get a drink to calm down. […] I watched the movie twice in one day, it was that entertaining to me.” Recension av ”Asylumfan”

Manusförfattaren H. Perry Horton säger: ”The Asylum came to me with the concept, a sort of Hunger Games for the shark set. I thought it was a brilliant idea, and instantly wanted to get my hands on it. As far as the process went, it was quick – very, veryquick – and as such sort of a blur in my memory. I just remember throwing myself into it, wanting to satisfy what I think of as the two sides of being a shark fan – wanting to marvel at the sheer evolutionary superiority of the creatures, the genetic adaptations and instincts that make them such exceptional predators, and wanting to see them rip shit up. There are a lot of different species in the film, and I wanted to highlight each’s nefarious advantages, give each a different perilous personality.”

Regissören Chris Douglas-Olen Ray är faktiskt lite på min sida. Till frågan ”vad söker du i ett manus?” ger han svaret: ”Usually at this point in my career I am just hoping it makes sense. There a lot of time I am just trying to make sense of what I am reading.” Tyvärr så har Horton inte riktigt samma åsikt, utan fortsätter att säga helt sjuka saker som ”This also changed the structure of the leads from a pair to a trio, which was something I really liked, because it gave me a chance to define the leads based on their specific group dynamic, Kate as the muscle, Paul as the brains and Dana as the heart. I think in the film these attributes and actions have been spread out among other cast members to give things a more ensemble feel”.

Det säger ju sig självt vilken total dynga det här är. Du är fullt tillåten att se den om du är ett fan av den här typen av film, men jag tror ändå inte att du kommer ge filmen ett särskilt högt betyg relativt mot andra liknande filmer.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud