| Subcribe via RSS

Dead Space: Downfall

november 1st, 2008 | Postad i Film, Sci-Fi, Skräck/Rysare, Tecknat/CGI av H

Dead Space: Downfall är en prequel-film till spelet Dead Space som kom nyligen. För att du ska slippa både filmen och spelet berättar jag nu för dig att i filmen upptäcker ett rymdskepp nån stor pryl på en planet, varefter de plockar den ombord, och därmed släpper lös ett gäng monster som tar över människokroppar och förvandlar dem till monster. I slutet av filmen dör alla på rymdskeppet. Sen börjar spelet med att du kommer till rymdskeppet. Väl där får du ett pissigt vapen och går runt och öppnar lite dörrar, trycker på knappar och letar efter saker som leder dig vidare, alltmedan det med jämna mellanrum plötsligt hoppar fram monster. Snark.

Filmen har snygga bakgrunder och datorskapade miljöer i allmänhet, men allt annat är vanlig 2D-animering av vanlig amerikanskt stuk. Storyn har lite bra idéer som inte leder nån vart, och all monsteraction är totalt oengagerande pga just att det är vanlig animation. Exakt samma film som liveaction skulle kunna bli intressant om man lade ner lite mer arbete på det. Det här är bara helt oengagerande, ospännande, oläskigt och är det ändå tecknat kan man ju fläska på med bra mer knepigheter än såhär.

Läs gärna en diametralt motsatt åsikt om filmen hos Vahetere…orka?.

4 Comments

4 Responses to “Dead Space: Downfall”

 1. Vahetere...orka? Says:

  Hoho.. otroligt att du länkar. Har du halkat och slagit i huvudet? 🙂 Och så ännu en gång går våra åsikter skilda.. lustigt nog.


 2. bent Says:

  Jag slår mig själv reguljärt hårt i huvudet bara för din skull.


 3. Vahetere...orka? Says:

  Gosch! Jag känner mig hedrar. Tack så mycket! 🙂


 4. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Dead Space: Aftermath Says:

  […] 2 – bestämde jag mig för att se om prequelen Dead Space: Downfall (recenserad här av mig och här av H), för att sedan blåsa igenom första Dead Space (recenserat här av mig) och slutligen se Dead […]


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud