| Subcribe via RSS

The Melancholy Of Haruhi Suzumiya

november 2nd, 2008 | Postad i Anime, Komedi, Sci-Fi, TV av H

Haruhi Suzumiya är en hyper-impulsiv tjej som desperat vill att nåt spännande ska hända. Därför startar hon skolklubben SOS Brigade vars uppgift är att finna utomjordingar och andra övernaturliga händelser. Klubbens medlemmar (som mer eller mindre frivilligt dras med av Haruhi) består av killen Kyon (från vems synvinkel serien presenteras), tjejen Yuki som helst sitter tyst i ett hörn och läser, nervösa tjejen Mikuri och killen Itsuki som mest bara är glad.

Givetvis händer inga som helst övernaturliga fenomen, men Haruhi är ändå hyperaktiv och flänger runt med idéer och påhitt. Dock upptäcker Kyon undan för undan att de andra medlemmarna i klubben inte är vad de verkar…

The Melancholy Of Haruhi Suzumiya är en föredömligt kort anime på 14 avsnitt (som det ändå tog mig nästan 2 år att se) som börjar riktigt roligt och gradvis går över i mer sci-fi och får filosofiska drag. Serien blev ett fenomen när den gick i Japan, och vid ett tillfälle utfördes en högst olaglig kupp på Tokyos gator: Ett antal människor bestämde i hemlighet att befinna sig på samma gata, och plötsligt börja dansa Haruhi-dansen tills polisen kom. Mycket anti-socialt beteende för japaner!!

Trailer: http://www.madman.com.au/

1 Comment

One Response to “The Melancholy Of Haruhi Suzumiya”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Disappearance of Haruhi Suzumiya Says:

    […] är inte lätt med anime. I slutet av 2008 recenserade jag serien “The Melancholy of Haruhi Suzumiya”, där jag bland annat nämner att det tagit mig två år att se seriens 14 avsnitt. Filmen som följde […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud