| Subcribe via RSS

Cargo

april 4th, 2012 | Postad i Film, Sci-Fi av H

Wow, rymdfilmen ”Cargo”! ”Out there you are all alone”! Oh my God! ”Hon börjar ana att de inte är ensamma ombord och att något väntar på dem i lastrummet…”! OH SWEET JESUS! Ja, förutom att detta ”något” är en person och att lasten består av en massa nerfrusna människor i nån slags Matrix. That’s right – det är inte nån Alien, det finns inga monster – det är inte ens en läskig film, för fasen. Dessutom blir filmjäveln bara segare och segare ju längre man kommer, och har man inget bättre att fylla ut speltiden med – varför inte slänga in ännu ett klipp på rymdskeppet som åker förbi kameran?

Nåväl, allt är inte skit med rymdfilmen ”Cargo”. Bara det faktum att den är schweizisk. Hur många såna filmer har du sett? Jag har faktiskt en till liggande på kö här, men det måste ju bara vara ett fantastiskt sammanträffande. Specialeffekterna är toppen och ligger i klass med en amerikansk storproduktion. Det är inte några större fel på manuset, och det är definitivt promotionens fel att de vilselett mig inför denna film och därmed underminerat min möjlighet att ta till mig den på rätt sätt.

Men nej, det funkar inte. Det är för segt, det mesta skådespeleriet är för stelt, många scener handlar mer om ”kolla vilka fantastiska grejer vi kan datoranimera” än att föra handlingen framåt och så fort själva hemligheten är avslöjad (halvvägs in i filmen) så är det helt enkelt inte spännande längre. Skippa den här rullen.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud