| Subcribe via RSS

The Cottage

november 26th, 2008 | Postad i Film, Komedi, Skräck/Rysare av H

Citat från omslaget av den brittiska ”skräckkomedin” The Cottage:

”Hilariously gory!”
”Horribly funny!”
”The Cottage isn’t just the funniest British comedy in years, but the horror event of 2008.”

Jag vill påstå att ALLA brittiska komedier de senaste 10 åren är roligare. Jag kan lätt nämna minst två brittiska skräckkomedier som är bättre också – Shaun of the Dead och Severance.

Gory? Ehh.. Ja okej, det händer väl… två-tre blodiga saker mot slutet – inget vi inte sett förr och bättre – men det mesta händer faktiskt offscreen. Spännande är det inte, och skräck är det verkligen inte.

Och komedi… nej. Nån enstaka kul grej finns väl mest i början när man smågarvar lite åt allt, för att man tror att man ska se just en komedi, men flinandet avtar för jag skulle absolut inte klassa filmen som det. De recensenter som på omslaget betygsatt filmen med 4 av 5 borde bli av med sina jobb tills de sett lite mer film.

Jag vill avsluta med en bit ur Discshops egen recension av filmen. Jag vet inte riktigt vilken film han har sett, för det kan inte varit samma som jag såg.

”[…] dialogen närmar sig hysteriskt roliga mått. Utan att på något sätt skämmas måste jag erkänna att den lilla ”skräckfilmen” The Cottage var bland det mest uppiggande jag har skådat på länge. Muahahaha! […] Det finns en hel del skoj mitt i det hemska och sällan har man garvat så ohämmat då tarmarna strittar åt skogen, huvuden klyvs och kroppsdelar kapas med lantbrukarfasoner. Herreminjee!”

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud