| Subcribe via RSS

Den Sista Dokusåpan

april 25th, 2012 | Postad i Komedi, Skräck/Rysare, TV av J

Den arbetslöse Abbe (Filip Berg) får en praktikplats på ”Den Sista Dokusåpan” – en dokusåpa där deltagarna är avdankade svenska C-kändisar, som produceras av den amoraliske Micke B (Christian Wennberg) med Sofie Darnell (Cecilia Forss) som programledare. Samtidigt har en ny och allvarlig smitta brutit ut i Sverige som orsakar psykoser, disorientering och hyperaggression hos de smittade.

På väg till inspelningsplatsen kör de på någon och det dröjer inte länge förrän kaos bryter ut. Abbe, Sofie, Micke B och dokusåpakändisarna måste nu kämpa för att överleva de stadigt växande horderna med infekterade…

Jag hade inga som helst planer att se den här serien egentligen, men efter att H sparkat på mig och sagt ”Se det första avsnittet. NUUUUU.” så gjorde jag så klart det – som den hängivne följeslagaren jag är. Resultatet blev att jag fortsatte kika på serien.

Hela idéen bakom serien är faktiskt rätt klockren, då den driver med en av vår tids största underhållningsformer; dokusåpan. Givetvis beter sig dokusåpakändisarna som idioter även under ett zombieutbrott och resultatet blir så klart sjukt underhållande, även om det är svenskproducerat. Skådespelarna (dvs de som agerar karaktärer istället för sig själva) är suveräna och Christian Wennberg är nog min favorit bland dem – mest tack vare att han är ett gapande och egotrippat jävla svin som levererar många gapskratt.

Även om effekterna har en stor betydelse i en sån här typ av produktion så stör jag mig faktiskt inte speciellt mycket på att det mesta i effektväg ser rätt värdelöst ut, utan lägger på ett flin och garvar till när CGI-blodet sprutar. Zombiemakeupen ser dock bättre ut, även om de hade kunnat utöka den lite mer.

Hela serien är egentligen uppbyggd på klyschor, usla effekter, korkade personer framför kameran och en hel del humor som, allt som oftast, slängs in under situationer där humor i vanliga fall inte brukar förekomma. Men, Den Sista Dokusåpan är dock utan tvekan en av de bästa svenska produktionerna som gjorts på många år – även om hela serien är en enda stor klyscha med en massa mediakåta idioter framför kameran. Det hade ju inte varit helt fel om det här avlånga landet kunde spotta ur sig mer sånt här, istället för 3 miljarder Beck och Wallander uppföljare och långdragna draman där exakt samma sak händer i varenda jävla film – och serie.

Jag rekommenderar Den Sista Dokusåpan iaf, även om den kanske inte faller alla i smaken.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud