| Subcribe via RSS

In Time

maj 4th, 2012 | Postad i Action, Film, Sci-Fi, Thriller av J

Genom att konstruera om den genetiska formen inom människosläktet har forskare lyckats göra så att det mänskliga släktet slutar åldras vid 25 års ålder – men det finns en hake: varje individ får ett år till att leva efter att 25 års sträcket passerats, såvida man inte fyller på med mer tid, genom att exempelvis köpa eller få… eller stjäla.

Will Salas (Justin Timberlake) är en av de som bor i slummen och måste varje dag kämpa för att inte hans tid ska ta slut. När han en kväll är på krogen tillsammans med en polare lyckas han rädda en, för honom, okänd man som besitter över 100 år i tid ifrån ett gäng gangsters. Mannen, som vill få ett slut på sitt liv, ger Will sin tid. Will, i sin tur, blir utpekad som mördare och tjuv och blir tvungen att ta dottern till en affärsman, Sylvia Weis (Amanda Seyfried), som gisslan och försöka undkomma lagens långa arm – allt medans han försöker att krascha systemet.

Som en sci-fi action film är In Time en jävligt mjäkig film. Det skjuts på tok för lite och någon enstaka biljakt och krasch är inte tillräckligt för att hålla tempot uppe under de nästan 2 timmarna filmen rullar på under. Som thriller fungerar den lite bättre, men jag får titt som tätt en avsmak av drama under filmens gång och kan allt som oftast inte låta bli att känna att de borde ha försökt göra filmen lite mer.. eh, röjigare. Konceptet är det ju absolut inget fel på, utan det är händelseförloppet som blir väldigt utdraget bitvis och jag börjar känna hur rastlösheten börjar komma efter en stunds tittande.

Skådespelarna är riktigt bra och den som imponerar mest är nog faktiskt Justin Timberlake, som jag aldrig sett som någon större kändis egentligen utan mer som ett bihang bland alla stora kändisar ifrån USA – även om herrn har lyckats prestera en del, vad jag har förståt det som. Amanda Seyfried kanske inte så många känner igen vid namn, men när man ser henne kan man kanske känna igen henne ifrån exempelvis Mamma Mia! och ett avsnitt ifrån säsong 1 av House M.D. Andra kändisar som dyker upp framför kameran (som jag kände igen iaf) är också Cillian Murphy (från Batman Begins, bland annat) och Olivia Wilde (som medverkade i nån säsong av House M.D., som karaktären 13).

Effektmässigt ser det bra och välgjort ut, men samtidigt så står inte effekterna speciellt mycket i fokus egentligen – om man bortser ifrån klockorna alla har på armarna – vilket också gör att filmen inte känns så där värst sci-fi aktig. Iaf inte effektmässigt.

In Time är inte en dålig film egentligen, men med en speltid på närmare 2 timmar där det är på tok för många utdragna dialogscener där det inte händer något speciellt gör iaf mig sjukt rastlös och gör att jag önskar att jag tittade på något som är lite mer.. fartfyllt. Nåja. En okej film som får passera, men det är ingenting jag direkt rekommenderar.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud