| Subcribe via RSS

Two And A Half Men – Season 9

maj 28th, 2012 | Postad i Komedi, TV av J

Följande recension innehåller spoilers, som tyvärr är nödvändiga för att kunna framföra säsongens story på ett hyfsat sätt. Du som vill vara spoilerfri kan läsa vidare under storybeskrivningen, ni andra kan fortsätta läsa.

Charlie Harper är död – och kvar efter sig lämnar han en kåk som är svindyr i drift och pengar som nätt och jämnt räcker att betala de skulder Charlie hade. Det ser inte speciellt ljust ut för Alan (Jon Cryer) längre då hans förmögne bror har gått bort och det verkar inte bättre än att han nu måste stå på egna, skakiga, ben – tills det att den självmordsbenägne multimiljardären Walden Schmidt (Ashton Kutcher) dyker upp på verandan, efter ett misslyckat självmordsförsök då hans fru lämnat honom. Walden bestämmer sig för att köpa kåken – och låta Alan bo kvar tills ”han hittat något eget”.

Jag hade egentligen inga direkta förhoppningar på säsong 9 av Two And A Half Men, mest tack vare att Charlie Sheen fick sparken ifrån serien i slutet av säsong 8. Men Ashton Kutcher gör ändå ett rätt bra jobb som Sheen’s efterträdare och visst skrattar jag – ganska mycket också för den delen – men även om säsong 9 är rolig och har sina gapskrattstunder så känner jag ändå att Charlie fattas. Det var han som gjorde hela serien helt enkelt. Att de dessutom bestämt sig för att göra Jake (spelad av Angus T. Jones fortfarande) till ett korkat hasch-rökande pucko blir jag bara matt. Hur jävla många gånger har vi inte sett den typen av humor i serier och filmer? Det börjar bli jävligt gammalt nu – och det är inte speciellt kul längre heller för den delen. Jon Cryer håller fortfarande måttet och lyfter serien lite grann sedan Sheen’s avgång, men det håller som sagt inte hela vägen.

Jag tycker dessutom det är synd att många av de gamla karaktärerna (spelade av Conchata Ferrell, Holland Taylor, Melanie Lynskey, Marin Hinkle och Ryan Stiles) får väldigt lite utrymme i säsong 9. Exempelvis hade jag velat se Ferrell’s karaktär Burta betydligt mer i säsong 9 då jag älskar den karaktären och hennes redneckstil (hon står för övrigt för några av de bästa gapskratten i säsong 9). Istället står en ny – och sjukt irriterande – karaktär mycket i fokus; Zoey (spelad av Sophie Winkleman), som till större delen är mer irriterande än rolig.

Nåja. Säsong 9 hade kunnat vara sämre, men givetvis också bättre och är en helt okej säsong. Enligt vad jag kan läsa mig till så kommer det även en säsong 10 av Two And A Half Men, vilket för mig är rätt märkligt med tanke på hur säsong 9 slutar. Nåja. Vi får väl se om nästa säsong får se dagsljuset…

Läs gärna mina recensioner av säsong 1 – 7 och säsong 8 också.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud