| Subcribe via RSS

Resident Evil: Degeneration

december 3rd, 2008 | Postad i Action, Film, Sci-Fi, Skräck/Rysare, Tecknat/CGI av H

Ännu en rulle om Racoon Citys mysiga virus. Den här gången bjuds vi på en Japantillverkad CGI-rulle (gjord på engelska) i vilken helsicket bryter löst, först på en flygplats och senare i ett enormt laboratoriekomplex.

Jag skulle väl inte kalla filmen läbbig eller överdrivet blodig, men den har ett bra tempo och bra action med riktigt bra kameraarbete så intresset hålls uppe. Storyn är helt okej, men förutsätter att du vet ungefär vad Racoon City är och så. En ungjävel har en riktigt kass röst – tydligt en vuxen person som försöker låta som ett barn, samtidigt som hon misslyckas med att bryta på indiska eller nåt – men är som tur är inte med så mycket i filmen.

Resident Evil: Degeneration (eller Baiohazâdo: Dijenerâshon om man gått på myten om fonetiskt utskriven japanskskriven engelska. Filmjävlarna HETER Battle Royale och Ring och inte Batoru Rowaiaru och Ringu! OKEJ?! FATTA?! Biohazard är för övrigt Resident Evils japanska titel.) har egentligen bara ett enda problem, och det är att CGI helt enkelt inte kan skapa övertygande realistiska ansikten. I övrigt är filmen jävligt snygg, och bildkvalitén på DVD:n är helt enkelt så bra att jag inte alltid var säker på om jag såg den i HD eller inte. Likaså är ljudet riktigt bra med lagom mycket dynamik, bra kick i basen när det behövs, och mycket välgjort surroundljud.

2 Comments

2 Responses to “Resident Evil: Degeneration”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Biohazard/Resident Evil: Damnation Says:

    […] i storys och karaktärer. Det kanske inte gör så mycket. Nu har jag sett uppföljaren till “Degeneration” från 2010, som heter […]


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Biohazard/Resident Evil: Damnation Says:

    […] gärna också min recension och H’s recension på Degeneration. Tags: 2012, Action, CGI, Film, Japan, skräck No Comments Share/Bookmark […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud