| Subcribe via RSS

The Dead And The Damned

augusti 25th, 2012 | Postad i Film, Skräck/Rysare, Western av J

Året är 1849 och guldrushen är i full gång i Jamestown, Kalifornien. Prisjägaren Mortimer (David A. Lockhart) beger sig iväg efter en efterlyst indian som sägs ha våldtagit och mördat en rikemansdotter. Samtidigt hittar några guldgrävare en meteor strax utanför den lilla staden och lyckas av misstag släppa ut sporer ur den, vilket i sin tur förvandlar befolkningen till blodtörstiga zombies.

Första anblicken av The Dead And The Damned fick mig att tro att det var en The Asylum rip-off av Cowboys & Aliens (den alternativa titeln på filmen är faktiskt Cowboys & Zombies, såatte…), men ack så fel jag hade. Filmen är producerad av Mattia Borrani Productions och iDiC Entertainment och är faktiskt den första och enda filmen de producerat. Förhoppningsvis blir den här filmen det enda de producerar och släpper också….

”Skådespelarna” är horribla. Ingen av dem kan direkt skådespela och emellanåt sitter jag och funderar på vad det är för skit jag tittar på egentligen. Jag hade inte blivit speciellt förvånad om ”skådespelarna” hade sprungit runt med manus i hand och läst direkt ur papprena, om vi säger så. Effektmässigt är filmen i stuk med något skit ifrån The Asylum; uppenbart CGI-blod som skvätter till och försvinner i tomma intet utan något som helst spår efter sig, för att bara nämna en grej. Makeupen ser förjävlig ut och är ett rent hån mot zombiegenren i sig.

Storyn är en enda stor klyscha och man kan börja fundera vad manusförfattaren egentligen tänkte med när han skrev det här skräpet. Inte en enda sekund under filmens gång är spännande på något som helst vis och när till och med slutstriden blir löjlig vet man att man har sett en redig kalkonrulle. Dessutom är det ganska förundrande hur jävla usla skyttar karaktärerna är i filmen. Emellanåt siktar de så pass uselt att de hade troligtvis inte ens träffat en ladugårdsvägg inifrån ladugården, för att i slutet helt plötsligt träffa precis vartenda jävla skott.

Nej, fy fan vilken jävla dynga. Det enda som är bra överhuvudtaget med filmen är låten iDiC – Dark Skies och att vi får se några tuttar här och där. I övrigt kan man lika gärna sitta och titta på en avstängd TV-skärm istället, vilket troligtvis är betydligt mer underhållande än det här skräpet.

2 Comments

2 Responses to “The Dead And The Damned”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Dead The Damned And The Darkness Says:

    […] Perez tyckte tydligen att hans skitfilm The Dead And The Damned (recenserad här) var så pass bra att den behövde en uppföljare, vilken han 2014 spelade in som The Dead The […]


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Dead And The Damned 3: Ravaged Says:

    […] vilja se den här smörjan, men skippa den här för guds skull.Läs gärna mina recensioner av The Dead And The Damned och The Dead The Damned And The Darkness […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud