| Subcribe via RSS

Piranha 3DD

september 4th, 2012 | Postad i Film, Komedi, Skräck/Rysare av J

Ett år har gått sedan massakern vid Lake Victoria’s årliga vårfest inträffade. Stranden har blivit satt i karantän och verksamheten har stängts ner tack vare hotet ifrån de förhistoriska pirayorna. Inte långt därifrån förbereds Big Wet, en lokal vattenpark, för nyöppning och parken beräknas bli fullpackad på öppningsdagen – vilket kommer visa sig bli ödesdigert…

Piranha remaken från 2010 (även känd som Piranha 3D) var förvånansvärt bra för vad den var och var dessutom väldigt underhållande med en massa slafs, blod, våld och humor. Uppföljaren Piranha 3DD är en helt annan historia…

För det första är den inte alls lika underhållande som den första. Våldet som fanns i ettan är som bortblåst och under filmens slut börjar jag undra vart den våldsamma climaxen är. Istället försöker sig filmen på en mer komisk approach och försöker istället vara rolig; vilket den lyckas med vid två tillfällen (då Ving Rhames och David Hasselhoff gör sina korta inhopp). För det andra är filmen löjligt klyschig och inte på det underhållande sättet. Allting blir så jävla förutsägbart att filmen bara blir tråkig att titta på. För att inte tala om dum.

Skådespelarna gör ett hyfsat jobb, men karaktärerna är så pass livlösa och tråkiga att titta på att man inte bryr sig i dem för fem öre. Storyn hade potential, men genomförandet är så jävla uselt att alltihop skiter sig ganska direkt man slagit igång filmen. Effekterna ligger på ungefär samma nivå som föregående film, men används desto mindre.

Nej, Piranha 3DD är en uppföljare de absolut inte behövde göra och som absolut ingen behöver se. Skippa.

Läs gärna våra recensioner på de andra Piranha filmerna också. Piranha (originalet), Piranha Part Two: The Spawning, Piranha (remaken från 95), Piranha (min recension av 2010 remaken) och Piranha 3D (H’s recension av 2010 remaken).

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud