| Subcribe via RSS

2008: The Avslutning

december 25th, 2008 | Postad i Film, Tips, TV, Övrigt av H

Några dagar för tidigt, men här kommer en sammanfattning av 2008.

 • Jag har svårt att utse årets bästa film. Det har varit en del bra filmer att rekommmendera, men ingen som jag känner är liksom toppen av toppen. Därför listar jag här filmer som helt enkelt går att rekommendera, även om de inte är mer än ”rätt så bra”:
 • [REC]: Spansk skräckis som gör allt rätt. Ett antal människor instängda i en byggnad med en zombiesmitta som sprider sig. Undvik för allt i världen USA-remaken Quarantine.

  Asterix På Olympiaden: ”Denna tredje liveactionfilmen om Asterix är liksom föregångarna både välgjord och riktigt rolig. Det enda problemet är att nästan två timmar känns lite för långt (och de sista fem minuterna är bara dumma). […] Helt klart en sevärd film (liksom de två första filmerna) som passar både barn och vuxna.”

  Baraka: Inte en ny film (från 1992) men ”det är nära på omöjligt att stänga av och sluta titta. Speciellt om man kollar på blu-ray:en som remastrats från 70mm-filmen. Bilden är sjukt detaljrik och, vågar jag säga det, helt perfekt.”

  Diary Of The Dead: ”det är hyfsat smart, och några balla effekter fick mig att jubla hemma i soffan. […] Det är väl balanserat mellan det dramatiska och det “underhållande”, och man vågar sig till och med på ett och annat litet nattsvart skämt. Finns det inga fel på filmen då? Jovisst, men jag vill egentligen inte dra upp dom.”

  Hancock: ”Jag tyckte det var en kul film. […] även om storyn inte bjuder på något överdrivet speciellt är det roligt och bra med action. God underhållning bara.”

  Harold & Kumar Escape From Guantanamo Bay: ”Det här är fin, basic, hasch & sex-collegehumor. Gillade du den första filmen (och det lär du ska ha gjort) så gillar du den här filmen – jag undrar nästan om inte den här var bättre.”

  Horton Hears A Who: ”Det här är en riktigt kul film. Man förlitar sig inte på att låta Jim Carrey härja runt med överdrifter och vilda röster, istället får vi mer välavvägda, roliga skämt och snygg animation. Jag skrattade i alla fall filmen genom, så värre kan man ha det.”

  Iron Man: ”Filmen rör på sig riktigt bra i över två timmar, och det känns snarare som en halvtimme kortare än så. Downey Jr är i toppform, Jeff Bridges ser helt underbar ut med flint och helskägg, och till och med Gwyneth Paltrow är ett nöje att se. Hela filmen är ett stort nöje att se.”

  Kung Fu Panda: ”en kul film som håller högt tempo, med en hyfsat vag moralisk lektion för barnen. Storyn är en bra blandning av klassiska kungfu-teman och animationen håller mycket hög klass.”

  Mirrors: Jag vet att många sågat den här, eller bara tycker det är en vanlig skräckis, men jag hade väl en bra dag och blev aprädd av den.

  My Name Is Bruce: Kul metafilm, speciellt om man känner till Bruce Campbell men säkert klart underhållande ändå.

  Paprika: Vrickad och trippig animefilm som är ”Superflummig och lurig, men riktigt bra film […] den är verkligen detaljrik och riktigt snygg”

  Poultrygeist: Night Of The Chicken Dead: ”Den mest politiskt inkorrekta humorn, mängder av omotiverade nakna tuttar, massor av fullständigt överdrivet kyckling-zombie-monster-våld, bajsskämt och några sångnummer. B-film på absolut högsta nivå.”

  Rambo: ”Jag har väl egentligen bara ett ord för att beskriva den här filmen: Brutal. Man tonar verkligen inte ner på våldet när hela byar slaktas. Kroppsdelar kapas av, blodet forsar, och barn mördas. Det är inga små vapen som används, och folk som blir skjutna går i småbitar. Folk som exploderar slits i röda stycken som flyger åt alla håll. […] Som actionfilm sett är det helt klart en rejäl dos våld. Brutaliteten kan nog vara lite för mycket för gemene man. Själv sa jag “Oh. Shit.” flera gånger till mig själv under filmen gång. ”

  Resident Evil: Degeneration: ”Jag skulle väl inte kalla filmen läbbig eller överdrivet blodig, men den har ett bra tempo och bra action med riktigt bra kameraarbete så intresset hålls uppe.”

  Severance: Inte heller en ny film (2006) men tål ändå att nämnas som en av de bästa filmer jag sett i år.

  Southland Tales: ”jag är mycket glad över att säga att Southland Tales helt enkelt är skitbra. Gud, ja. […] Jag har ingen aning om vad filmen egentligen handlar om. Jag är bara underhållen och intrigerad.”

  Step Brothers: ”det är förstås väldigt underhållande med några sjukt roliga scener, även om filmen inte direkt är legendariskt bra.”

  The Girl Who Leapt Through Time: ”inte bara en oerhört snygg film, utan även både rolig och dramatisk. […] Om jag har något klagomål så är det kanske att slutet inte griper mig lika mycket som det så gärna vill, men jag förlåter filmen det.”

  The Machine Girl: ”Kataude Mashin Gâru är en komplett vansinnig japansk splatterrulle med enorma blodfontäner och mycket svart, sjuk och väldigt rolig humor. […] Det är som en galen kombination av Braindead, Planet Terror och Versus.”

  The Ten: ”flera av filmerna vet jag knappt inte vad de hade med budorden att göra, men däremot vet jag att jag skrattade högt väldigt ofta. Det är helt enkelt en riktigt rolig film”

  Zack And Miri Make A Porno: ”helt klart mer gapskrattig än underfundig. Det känns också skönt att se Seth Rogen prata om nåt annat än hasch. […] Smiths manus saknar onödig sentimentalitet och är oväntat tunt på popkulturreferenser. En helt klart värdig Smith-film”

 • Sämsta filmer:
 • Cloverfield: ”En mycket stor besvikelse. En fullkomligt menlös film. Jag satt bara och väntade på att den skulle ta slut.”

  Creepshow 3: ”Creepshow 3 är avskräde. Det varierar mellan långdraget och idiotiskt, och det är aldrig varken spännande, läskigt eller roligt – vare sig avsiktligt eller oavsiktligt. Budgeten måste legat någonstans mellan en kopp kaffe och en chokladmunk.”

  På Smällen (Knocked Up): ”Över två timmar lång “komedi” utan roliga skämt, och med grymt förutsägbar handling och irriterande karaktärer.”

  Starship Troopers 3: Marauder: ”Skräp, skräp, skräp och i slutet blir det mer skräp.”

  Superhero Movie: ”Att se en cam av en komedi är en mycket dum idé. Publikens skratt kan dränka filmens ljud så man inte hör någonting. Då är det tur att publiken på Superhero Movie inte skrattar. Alls.”

  The Girls Rebel Force Of Competitive Swimmers: ”grym titel, grym poster, grym handling. Tyvärr, skitfilm. Hur fan kan man misslyckas? Hur går det egentligen till? Det måste vara fullständigt omöjligt, men man gör fel precis överallt.” (Släppt i USA som ”Attack Girls’ Swim Team Versus the Undead”)

  The Mist: ”Idioter. IDIOTER. JAG HATAR ER.”

 • Bäst TV:
 • Bones: Säsong 3: Bones och Booth röjer vidare, mer humor än spännande fast fortfarande riktigt bra.

  Chuck: Säsong 1: Egentligen en parentes här, eftersom säsong 2 inte lyckades komma med nåt nytt så jag slutade titta. Första säsongen är fortfarande bra underhållning, om än inte historiskt bra.

  Reaper: Säsong 1: Återigen god underhållning även om den inte kommer gå till historien.

  Terminator: The Sarah Connor Chronicles: Säsong 1: Den här serien kanske däremot går till historien, eftersom det är en spinoff på några av världens mest älskade filmer, och inte sabbar det arvet utan faktiskt utökar och förbättrar mytologin. Än så länge håller dessutom säsong 2 samma klass.

  The Big Bang Theory: Säsong 1: ”Det är mycket roligt och som tur är så vattnar man inte ner skämten för mycket så gemene man ska förstå, utan lägger ribban ganska högt. Det är en serie om nördar för nördar helt enkelt.” Säsong 2 håller än så länge lika hög klass.

  The Venture Bros: Säsong 3: ”Det är smart tv, helt enkelt. Den vet att vrida på klyschor, den vet att parodiera sin egen genre, den hittar en extra dimension till grundstoryn som gör allting mer underhållande och den är absolut inte rädd för att gå utanför mallarna.”

 • Sämst TV:
 • Family Guy: Blue Harvest: ”Jag hatar Family Guy, och jag hatar alla som tycker det är roligt.”

  Så är det, gott folk. Så ligger landet. Also spracht Henriko. Ta mig på mitt ord. Gör som jag säger, inte som jag gör. Håll klaffen så syns vi nästa år.

  Tags: ,
  2 Comments

  2 Responses to “2008: The Avslutning”

  1. Henry Pissfinger Says:

   Den här listan kräver ju faktiskt en kommentar:

   1. Hancock sög cock! Lika underhållande som att gurgla sig med piss.
   2. Poultrygeist. Tromas bästa sedan Terrorfirmer! Mer omotiverade tutt-scener åt folket!
   3. Cloverfield, extremt bra men om man tror att man ska få två snubbar som slåss mot varandra i monsterkostym lär man bli mer besviken än Carola i Schlager SM…
   4. Starshit Troopers 3. Dom som gjort uppföljarna till det underbara originalet borde få sina ludna hängpungar uppspikade på stan för allmän bestpottning.
   5. The Mist. Läs inte följande om du inte vill få slutet spoilat för dig men jag måste säg att alla filmer där pappan skjuter sitt barn helt i onödan för tio tummar upp av mig 🙂 🙂 🙂 Wonderbar! Bästa slutet sedan Arlington Road!


  2. Vahetere...orka? Says:

   Haha, som vanligt så menar någon på att Cloverfield är råbra. Skitfilm.


  Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud