| Subcribe via RSS

[*REC]³ Génesis

juli 21st, 2012 | Postad i Film, Skräck/Rysare av H

Inte en sequel eller prequel, utan en sidequel: Den utspelar sig samtidigt som [*REC] nummer ett, faktiskt. REC nummer tre handlar om bröllopet mellan det superförälskade paret Clara och Koldo. Alla är lyckliga och glada, även farbror Victor trots att han blivit biten i handen av en underlig hund tidigare på dagen. Allting går jättebra fram till sent på bröllopfesten då en till synes överförfriskad farbror Victor får för sig att bita en tant i halsen. Sen är röjet i full gång.

Det är en helt okej film, även om jag har en del klagomål. Mindre spoilers kommer att följa nedan! Det som är bra är att man en liten bit in i filmen frångår filmseriens stil och istället filmar som en ”vanlig” film. Det blev lite krystat ibland i tvåan, och jag ser hellre att de gör såhär än att det tvingas in och förstör filmen. Ett problem som de istället tar med sig från tvåan är den religiösa vinkeln, och man använder det som en simpel deus ex machina för att undkomma elakingarna. Dock leder det också till filmen roligaste attack, men ändå.

Man tar verkligen inte till vara på filmens potential till humor eller coola effekter. Allt för mycket spelas seriöst, och splattereffekterna är oftast relativt återhållna, åtminstone tills Clara hittar en motorsåg…

Nåväl, filmen är kort (80 min med sluttexter) och passerar lätt. Storyn är bra med några originella idéer. Ibland blir det lite spännande, men det är också en del vanliga smygarscener där man väntar på att nåt ska hoppa fram. Ett pluspoäng är att trots att REC 3 och 4 greenlightades samtidigt så slipper vi en irriterande cliffhanger.

Länkmaffian: Recensioner av H: REC 1, REC 2. Recensioner av J: REC 1, REC 2, Quarantine (amerikansk REC-remake), Quarantine 2: The Terminal (inte en remake). REC 4: Apocalypse, som är en uppföljare till REC 2, har premiär i Spanien under året.

1 Comment

One Response to “[*REC]³ Génesis”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » [REC]³ Génesis Says:

    […] av tidigare filmer som har någon som helst koppling till den här: Recensioner av H: [REC], [REC] ², [REC]³ Génesis. Recensioner av J: [REC], [REC] ², Quarantine (amerikansk remake av [REC]), Quarantine 2: The […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud