| Subcribe via RSS

[REC]³ Génesis

juli 28th, 2012 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Det är en stor dag för det förälskade paret Carla (Leticia Dolera) och Koldo (Diego Martín); de ska äntligen gifta sig. Alla är lyckliga och glada över den stora dagen, även farbror Victor (Emilio Mencheta) trots att han blivit biten av en underlig hund i handen tidigare på dagen när han var på sin klinik. Allting går jättebra fram till sent in på bröllopsfesten då en till synes överförfriskad farbror Victor plötsligt biter en av besökarna…

Efter att ha sett [REC] ² fann jag information om att en tredje del i serien skulle dyka upp. Ett tag efter att jag sett tvåan fann jag information om att det faktiskt skulle komma en trea OCH en fyra av [REC]. Väntan har varit hyfsat lång men nu har jag äntligen sett [REC]³ Génesis och jag tycker att den är bra, även om en och annan sak irriterade.

H har redan skrivit om filmen och du som hängiven läsare vet ju redan att filmen börjar som de två tidigare delarna i serien (och utspelar sig samtidigt som den första filmen), men övergår en bit in till en ”vanlig” film. Jag vet inte om det var på grund av att jag satte mig för att se en film som var inspelad med handhållen kamera eller vad det kan ha varit, men jag fick helt enkelt känslan av att jag satt och tittade på en dussin film i zombiegenren och inte alls en [REC] film. Förändringen av filmningen är på sätt och vis ett plus då man ser tydligare vad som inträffar i filmen, men är samtidigt ett steg bakåt när det gäller de skrämmande aspekterna i filmen – i min mening så klart.

Nåja. Det mesta andra är ju bra i filmen iaf. Skådespelarna är suveräna, storyn är bra (även om den har sin beskärda del klyschor, så levererar den en och annan originell idé) och speltiden är ganska kort (80 minuter), vilket gör att filmen passerar utan några större problem. Effekterna känns dock ganska snålt använda i filmen och jag hade gärna sett mer av dem.

I slutändan är [REC]³ Génesis hur som haver en bra film och jag kände mig ganska tillfredsställd av den när sluttexterna började rulla upp på TV-skärmen – efter ett klockrent, om än ganska förutsägbart, slut. Sevärd för vad den är.

Jag apar efter H och slänger upp länkar till samtliga recensioner av tidigare filmer som har någon som helst koppling till den här: Recensioner av H: [REC], [REC] ², [REC]³ Génesis. Recensioner av J: [REC], [REC] ², Quarantine (amerikansk remake av [REC]), Quarantine 2: The Terminal (inte en remake av [REC] ², men en uppföljare till Quarantine). Nästa film i serien, som är en uppföljare till [REC] ², har premiär i Spanien senare i år.

1 Comment

One Response to “[REC]³ Génesis”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » [REC] 4: Apocalipsis Says:

    […] slår till: H’s recensioner av 1an, 2an och 3an. Mina recensioner av 1an, 2an, 3an, Quarantine (amerikanska [REC]-remaken) och Quarantine 2: […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud