| Subcribe via RSS

The Cabin In The Woods

augusti 17th, 2012 | Postad i Film, Komedi, Skräck/Rysare av H

Ett gäng collegeungdomar är på väg för att festa en helg i en stuga ute i skogen. Men nej, nej, nej – det här är inte en vanlig tonårsslasher, och filmen försöker inte låtsas vara det heller. Redan innan filmens titel visas får vi veta att stugan är riggad på något sätt, och ett stort antal personer arbetar i en topphemlig kontrollbunker för att styra det hela. Men varför? När ungdomarna når stugan luras de förstås ner i källaren, och där börjar spelet…

Regissören Drew Goddard gör här sin debut, efter att ha jobbat som producent och manusförfattare på bl.a. ”Lost” och ”Alias”. Han skrev ”Cloverfield” också men försök att inte tänka på det. När Joss Whedon (The Avengers, Buffy, Firefly) skriver ett filmmanus vet man att det kommer att ha vissa kvaliteter. Han kommer att leka med dina förväntningar, han kommer att veta exakt hur han ska hålla dig fängslad och han vet exakt hur han ska få in ett garv när du minst anar det.

The Cabin In The Woods” är utsökt underhållning från början till (precis före) slutet. Man har kul och sitter på helspänn nästan hela tiden. Fingertoppskänslan är som på en blind snabbläsarmästare. Slutklämmen och ”hemligheten” är svaga och känns nog sämre än vad de egentligen är när det börjat så bra, men på grund av just det så förlåter jag filmen allt. En solklar rekommendation.

1 Comment

One Response to “The Cabin In The Woods”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Cabin In The Woods Says:

    […] en beskrivning av vad The Cabin In The Woods handlar om citerar jag helt enkelt det H skrev i sin recension av filmen: “Ett gäng collegeungdomar är på väg för att festa en helg i en stuga ute i skogen. […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud