| Subcribe via RSS

Gran Torino

december 30th, 2008 | Postad i Drama, Film av H

gran-torinoWalt Kowalski (Clint Eastwood) är en vresig gubbe som stör sig på allt och alla som inte uppför sig vettigt. Han irriterar sig enormt på alla som kommer och myglar åt sig mat efter hans frus begravning. Mest av allt stör han sig på asiaterna som bor i huset bredvid, inte minst på grund av att han varit med i Koreakriget. När grannungen Tao misslyckas med att sno Walts bil, en Ford Gran Torino, i ett försök att bli medlem i sin kusins gäng så blir Walt motvilligt mer och mer indragen i turerna kring grannhuset och områdets gäng.

Clint Eastwood hävdar återigen att han skådespelat i sin sista film, men förhoppningsvis är det inte så. Gubben är hård som stål, och Gran Torino är ännu en av hans starka regiprodukter. Storyn är dock lite svag här och där, och Walts karaktär är både intressant och inte. Utan Clint kanske det inte hade varit så mycket att se.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud