| Subcribe via RSS

Taken

januari 3rd, 2009 | Postad i Action, Film, Thriller av H

takenNär Taken först kom så ignorerade jag den. Det såg ut som en dussin-dramathriller, men så läste jag i en blogg att det var en actionrulle så jag blev lite mer intresserad. Sen läste jag en recension, av en person jag låter vara anonym, som uttryckte sig såhär:

”Oj! Vilken actionrökare detta är. Det är en enorm handsvettsutveckling hela filmen igenom. […] Efter halva filmen trodde jag inte att jag kunde ha något adrenalin kvar i kroppen, men ack så fel jag hade – filmen fortsätter att öka och mina stackars binjurar bara fortsätter att pytsa ut adrenalin.”

Wow! Det låter ju jävligt bra!

…nej. Fram till 35 minuter in i filmen finns ingen direkt action alls. När filmen gått 55 minuter av totalt 93 (inklusive sluttexter) har vi fått ett (1) litet slagsmål, ett (1) medelstort slagsmål, samt en (1) mindre biljakt. När filmen tagit slut har vi fått en del skottlossning och slagsmål, men knappast något som skulle producera en nämnvärd mängd adrenalin hos en tittare. Killen ovan skulle säkert explodera om han såg bara fem minuter av Crank eller Shoot ’Em Up.

Taken är väl hyfsat godkänd, men det är knappast en actionrulle utan snarare en dussin-thriller. Liam Neeson är ex-CIA och när hans dotter åker till Paris med sin kompis blir de kidnappade av albanska kvinnohandlare. Liam styr upp. Inte mycket mer än så faktiskt.

2 Comments

2 Responses to “Taken”

  1. vrångmannen Says:

    Hehehe jag gillar ju att Liam Neeson sparkar stjärt men visst det är kanske inte så mycket action som man hoppats men jag tyckte den var lite spännande och fartfylld i det lilla formatet.


  2. Storkussen Says:

    Tycker den var riktigt bra…….


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud