| Subcribe via RSS

Resident Evil: Retribution

september 16th, 2012 | Postad i Action, Film, Sci-Fi, Skräck/Rysare av J

I tron om att de lyckats störta Umbrella en gång för alla kommer nästa chock för Alice (Milla Jovovich) och de andra överlevande av zombieapokalypsen; de hade fel. Efter en attack blir Alice skadad och vaknar senare upp i hjärtat av Umbrella’s mest avsides forskningsanläggning. Det dröjer inte länge förrän hon inser att hon måste slå sig ihop med en oväntad allierad för att ta sig ut ur anläggningen.

Efter Resident Evil: Afterlife’s klyschiga och inte speciellt imponerande prestation var mina förväntningar rätt ljumna när jag slog ner röven i biograf fåtöljen för att se Resident Evil: Retribution. Men, som en 3D upplevelse, var faktiskt nya Resident Evil bra, förbannat bra. Det rör hela tiden på sig och det är mer eller mindre action från början till slut, men det gäller lite att man har hängt med i de tidigare filmerna (ungefär som med Saw filmerna) för att kunna pussla ihop allting.. men bara lite.

Milla Jovovich är snygg och fartfylld i vanlig ordning, Michelle Rodriguez (som återvänder till Resident Evil serien) gör en dubbelroll och vi får återse flera andra skådespelare ifrån tidigare filmer, som sina tidigare karaktärer. Som om det inte vore nog är det många av karaktärerna ifrån spelena som gör framträdanden, flera av dem har dessutom inte varit med i någon av de tidigare filmerna. Hurra!

Manuset i filmen känns ganska sulligt till en början, men allt eftersom filmen rullar på börjar saker och ting rätas ut och i slutändan är det en bra actionfilm som har några hoppa-till-sekvenser (vilket jag faktiskt gjorde vid ett tillfälle). Skådespelarna är suveräna och actionflödet i filmen är på topp, med en del slow motion sekvenser som slängts in.. även om det inte är lika överjävligt som i Afterlife.

Nåväl. Resident Evil: Retribution är en schysst actionrulle som brakar på i runt 90 minuter och lämnar oss (självklart) med en cliffhanger som lämnar dörren öppen för ytterligare en uppföljare (vilket det säkerligen blir). Men samtidigt som jag tycker den var bra på bio med 3D brillor framför ögonen så vet jag ju inte heller hur 2D upplevelsen kommer bli, fast jag anar att den kommer bli ganska måttligt imponerande…

Läs gärna våra recensioner på de tidigare Resident Evil filmerna också: 1, 2, 3, 4 (J) och 4 (H).

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud