| Subcribe via RSS

Biohazard/Resident Evil: Damnation

september 24th, 2012 | Postad i Action, Film, Skräck/Rysare, Tecknat/CGI av H

Alltmedan hr. Andersen och frk. Jovovovovich månglar ut Resident Evil-sequels så gör japanerna motsvarande datoranimerade sådana. Jag har själv inte spelat spelen i någon nämnvärd utsträckning, och kan sålunda inte som J göra några jämförelser i storys och karaktärer. Det kanske inte gör så mycket. Nu har jag sett uppföljaren till ”Degeneration” från 2010, som heter ”Damnation”.

I nån öststat nånstans har Lickers sett till att det blir ett rent helsicke. USA-agenten Leon blir tillsagd att avbryta sitt uppdrag då situationen i landet blivit ohållbar, men det visar sig vara lite lurigare att ta sig därifrån än väntat. Han blir fångad av landets rebeller som vill ta över regeringen, men har även de problem med monstren. Samtidigt är den kvinnliga presidenten en riktig satmara som inte drar sig för något för att bibehålla makten. Hon kallar in Ada Wong för att hjälpa till, men hon kanske har en egen plan och vad är hennes koppling till Leon? Dun-dun-daaaa!!!

Vi kan ju börja med att konstatera att princip alla röstskådespelare i filmen är usla. Det är egentligen filmens enda stora problem. Sen är det action för nästan hela slanten, och ibland är det så bra animerat att man glömmer att det inte är riktig film. Ja, förutom när man ser någons ansikte i bild förstås. Det är inte så jätteövertygande, speciellt inte när munrörelserna aldrig varken ser naturliga ut eller synkar bra mot pratet.

Historien tappar lite efter ett tag, och slutet dras något varv för långt, men det är hela tiden betydligt bättre än Resident Evil: Afterlife (4) som kom 2010. Fans av spelen ska givetvis se, ni som är tveksamma bör först se den bättre ”Degeneration” och avgöra om ni är intresserade.

1 Comment

One Response to “Biohazard/Resident Evil: Damnation”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Biohazard/Resident Evil: Damnation Says:

    […] tempot är på topp från början till slut och jag älskar det. H nämnde något om taskig läppsynkning i sin recension av filmen, vilket jag inte märkte av.. iaf inte till en stor del. Det kan ju hända att det bara var […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud