| Subcribe via RSS

When Taekwando Strikes

januari 4th, 2009 | Postad i Film, Martial Arts/Kung-Fu av H

when-taekwando-strikesJapaner bråkar med koreanska rebeller i Korea. En västerländsk tjej och en präst dras in i det hela, men tjejen har lärt sig taekwando av prästens trädgårdsmästare som samtidigt är rebellernas ledare. Hyfsat imponerande men glest utportionerade slagsmål följer.

En av Angela Maos första filmer från 1973 som rider hårt på hennes storfilm från året innan: Hapkido. Man går till och med så långt att man låter henne bära samma kläder. Det är samma regissör, och vi återser många av samma skådespelare i tidiga roller: Carter Wong, Sammo Hung och Yuen Biao smyger också runt i bakgrunden. Sammo spelar dessutom en av de japanska skurkarna!

When Taekwando Strikes gavs nyligen ut remastrad i Hong Kong – något jag givetvis inte visste innan jag såg den här suddiga och dubbade versionen jag köpt. Toppen.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud