| Subcribe via RSS

The Amityville Haunting

december 1st, 2012 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Familjen Benson verkar ha hittat sin drömkåk, i den lilla staden Amityville, Long Island. Det finns emellertid ett problem med huset; 32 år tidigare blev en hel familj mördade i huset och det sägs att stället är hemsökt av någonting ondskefullt. Familjen ignorerar de vidskepliga historierna och flyttar in – vilket visar sig ganska snabbt vara ett stort misstag.

Jag blev något förvånad när jag upptäckte att det gjorts ytterligare en Amityville Horror film, den här gången med titeln The Amityville Haunting. När jag sedan upptäckte att The Asylum stod för produktionen insåg jag snabbt vilket misstag det var att ens införskaffa filmen…

Till skillnad från de tidigare filmerna i Amityville serien får vi här en found footage rysare, med en rejäl avsmak av The Asylum. Under större delen av filmen får vi se ”inspelningar” av pojken i familjen, som en bit in börjar varvas med ”inspelningar” ifrån ett övervakningssystem (likt de i Paranormal Activity filmerna). Filmningen är det inget större fel på och shaky cams är relativt uteslutna filmen igenom. Men å andra sidan händer det knappt nåt och när det väl gör det är det off-screen.

Karaktärerna är en bunt idioter som verkar ha gödsel i huvudet; speciellt föräldrarna. När de paranormala händelserna börjar inträffa skyller de allt på ungarna och det hela blir bara en stor jävla klyscha.. ja, fram till slutet av filmen alltså. Snorisen som springer runt och filmar större delen av filmen är en dryg skitunge som irriterar, storasystern är en bitchig fjortis och lillasystern känns så malplacerad att man räknar ut ungefär 5 minuter in i filmen vad hon har för del i det hela.

Händelseförloppet är ruskigt tråkigt och osammanhängande också. Filmen lägger ut en hel del trådar som aldrig knyts ihop i slutet av filmen och jag som tittare sitter mest och kliar mig i huvudet och undrar vad fan det var jag såg egentligen när slutte.. nej, just det ja, det finns inga sluttexter. Grabbarna på Asylum har gjort en Paranormal Entity (recenserad här) igen. Istället för att ge någon titel eller sluttexter får vi en text i början på filmen som säger att det inspelade materialet som man ska se är verkliga inspelningar. I slutet står det att inspelningarna blivit sammanställda av filmens regissör, Geoff Meed, och editerade av Cody Peck. Vilken person, som är vid sina sinnes fulla bruk, skulle tro på att det här skräpet är verkliga inspelningar?

Filmens effekter är bedrövliga och billiga, som i typ alla andra Asylum filmer och kostade troligtvis lika mycket som en kopp kaffe och bulle på närmsta café.

The Amityville Haunting är kort sagt en usel film som man absolut inte behöver se, som med mer eller mindre alla andra The Asylum filmer som gjorts. Vi får se om den kommande found footage uppföljaren (vilket blir nummer 10 i serien, om vi räknar bort remaken från 2005) The Amityville Horror: The Lost Tapes kanske blir bättre. Kanske.

Sugen på mer läsning? Kolla in mina gamla recensioner av de 8 första filmerna och remaken av originalfilmen; 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 2005 remaken.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud