| Subcribe via RSS

Horror High

april 16th, 2013 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Nörden Vernon Potts (Pat Cardi) har det inte lätt. Både hans lärare, klasskamrater och till och med vaktmästaren hackar ständigt på honom. Som ett biologiprojekt har Vernon valt att experimentera på sitt marsvin, Mr. Mumps, för att bevisa sin teori om att det finns en drog som inte bara förändrar en persons personlighet, utan även den fysiska formen. Experimentet blir mer lyckat än vad Vernon någonsin kunnat tro då Mr. Mumps förvandlas från ett litet gulligt djur till ett galet monster. När Vernon själv blir utsatt för samma kemikalie som Mr. Mumps tar hans liv en stor vändning och i blint raseri beger han sig efter sina plågosjälar för att utkräva hämnd.

Jag har ingen aning om varför jag skaffade hem Horror High, men min övertygelse om att den skulle vara en riktig dyngfilm var fel. Den är absolut inget mästerverk men är samtidigt så pass intressant och händelserik att jag inte riktigt bryr mig i att filmen har närmare 40 år på nacken. Skådisarna varierar från stelbenta till riktigt bra och effekterna är utdaterade men imponerade samtidigt vid två tillfällen (varav en var ganska oväntad).

Ehm… jag vet inte riktigt vad jag ska skriva för något mer om Horror High. Jag satte mig för att se en sunkig skitfilm från mitten av 70-talet, men fick istället se en helt okej skräckis som (även om tidens tand har gnagt på den rätt ordentligt) fungerar. Gillar man äldre skräckfilmer tycker jag absolut man ska ge den en chans, annars kan man leta vidare.

Tags: , ,
No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud