| Subcribe via RSS

The Amazing Spider-Man

oktober 20th, 2012 | Postad i Action, Film, Komedi, Sci-Fi av H

När man först sa att man skulle reboota Spider-Man-franchisen så tänkte man ju: Varför det? Jag menar, Raimis filmer är ju nästan bokstavligt talat ungefär en kvart gamla. Varför inte bara fortsätta med del fyra istället? Originstoryn igen liksom, wahoo.

Sen kom trailern. Ni kanske såg den i 3D före Tintin som jag gjorde. Peter Parker blir biten av en spajder. Spajderman svingar sig runt i staden. I 3D. Wa-fucking-hoo.

Sen kom filmen. Den var väl ingen kioskvältare direkt på bio, men drog in en del stålar. Recensionerna gav hyfsade betyg. Faktum är att folk verkade tycka att den var helt okej – och att den dessutom hade ett existensberättigande trots Raimis filmer. Så jag gav rullen en chans.

Och det är bra. Jag vet inte om det är någon idé att jämföra de två spajderman-filmerna egentligen. ”Amazing” känns mer modern. Den är roligare. Den är mer känslosam. Den har inte Tobey ”Trä-biten” Maguire och Kirsten ”Jag ser ut som jag halvsover” Dunst. Men den har en skurk som är mångfacetterad som en betongvägg, logiska luckor i storlek med Grand Canyon och ett flertal karaktärer med samma djup som en torr vattenpöl. Men det är underhållande. Det har fart och fläkt, humor och spektakulära actionscener. Det är en film för en 130-minutersbunke med popcorn.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud