| Subcribe via RSS

Gyo

november 10th, 2012 | Postad i Action, Anime, Film, Skräck/Rysare av H

Det är ju allmänt känt att om det ska vara riktigt fucked-up så ska det vara japanskt. Fråga Charlie Sheen bara. ”Gyo” med undertiteln ”Tokyo Fish Attack” är baserad på en manga, som jag personligen inte läst, men jag har hört att den ska vara rejält vrickad. Animen går tydligen inte lika långt, så jag kan bara föreställa mig hur mangan är.

Tre tjejer åker till ett strandhus för att fira att de närmar sig slutet av terminen. De har distinkta personligheter. Vi har den präktiga och handlingskraftiga tjejen som är förlovad, den lite tjocka tjejen som mest sitter tyst och så slampan som är ute efter att ligga med allt och alla. När de kommer till huset möts de av en kraftig stank som visar sig komma från en liten monsterfisk som springer runt. Stanken kommer från en gas som fisken utsöndrar. De lyckas ta kål på den, och slänger den i soppåsen som senare fylls av gasen och svävar iväg.

Slampan tar med sig två killar in i sovrummet, men de hinner bara till andra basen innan en haj på mekaniska ben störtar in genom fönstret och attackerar. De undkommer näppeligen men finner att det strömmar tusentals havslivsformer på ben ur havet, och invaderar hela landet. Präktiga tjejen ger sig förstås in mot staden för att finna sin fästman, tjocka tjejen får spel och slampan förvandlas till en uppsvullen, gasproducerande knäppis.

Ja, vad säger man? Det är originellt i alla fall. Det är helt galet, men på nåt sätt känns det som att det kunde varit mer galet. Vissa saker är lite orealistiska – om vi nu bortser från allt med själva fiskarna förstås. Det förtar en del av inlevelsen när folk får en rejäl smocka, flyger tio meter in i en vägg och sen reser sig med en flämt som om nästan inget hänt. De skulle satsat mer på att göra filmen äcklig och creepy, något de ibland lyckas med men oftast inte. Det segar ner sig lite grann mot slutet, och jag har fan ingen aning om varför någonting hände alls, men det är ju inte som man glömmer den här filmen i första taget.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud