| Subcribe via RSS

Cockneys vs Zombies

november 12th, 2012 | Postad i Film, Komedi, Skräck/Rysare, Splatter av H

Satte mig ner för att kolla på zombiekomedin ”A little bit zombie” i vilken en mygga som bitit en zombie, biter en man som försöker att inte äta upp sin blivande fru. Lät ju rätt kul. Efter åtta minuter av tönterier och parodiskt sitcomskådespeleri snabbspolade jag ett par minuter innan jag stängde av skiten. Gick istället över till zombiekomedin ”Cockneys vs Zombies” som började desto bättre.

En grävmaskin på en byggplats hittar en förseglad krypta från 1600-talet. Man öppnar den förstås och ut kommer zombies. Över till bröderna Macguire vars farfars ålderdomshem är på väg att bli nedlagt och rivet. För att skaffa pengar till hemmets räddning planerar de ett bankrån ihop med puckot Tuppence, låsexperten Katy och vapenägaren och totalgalningen Mickey. Rånet går sådär och polisen kommer, men det gör även alla zombies.

Det börjar som sagt bra, men faller långsamt ner. Filmens skämt fungerar mycket bättre i trailern, för i filmen är tajmingen och klippningen oftast helt off och sumpar många tillfällen. Det är på tok för mycket CGI-blodskvättar och scener med folk som skjuter zombies. Och så lite skjut i slowmotion. Och ett par till som blir skjutna i huvudet. Och så är filmen slu… nej, vänta, vi ska skjuta zombies i slow motion ett tag till först.

Nåja, det är ett par bra gags som man inte sett förut, men det håller inte. Pensionärer som skjuter zombies är en kul idé men är riktigt tråkigt utfört. Ofta förväntar man sig att det ska vara roligt bara för att det är engelskt liksom. Oh, Cockney-rim! Oh, en dubbeldäckarbuss! Oh, nån säger ”you fackin’ muppet”! Och så vidare. Det håller inte och jag kan inte rekommendera filmen. Men se gärna trailern, den är rätt kul och innehåller i princip alla de bästa effekterna ändå.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud