| Subcribe via RSS

Prometheus

januari 26th, 2013 | Postad i Action, Film, Sci-Fi, Skräck/Rysare av J

År 2089 finner en grupp forskare grottmålningar i Skottland som antyder vart våra skapare har begett sig. År 2093 har besättningen ombord på rymdskeppet Prometheus nåt sitt mål; en planet 327 biljoner kilometer ifrån planeten Jorden, där de tror sig kunna finna svaren på sina frågor.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om Prometheus egentligen. Jag tycker inte det är en film som förtjänar hypen den fick innan den kom och under premiären av den. Alla vändningar och händelser i filmen går att förutse 10 år innan de inträffat och på det stora taget är filmen förbannat seg. Det är på tok för utdraget och händelselöst i den första timmen, medans den andra timmen öser på med lite mer effekter och action (om man nu vill kalla det så).

Men det är inte heller mitt största problem med Prometheus. Mitt största problem är att filmen, långt innan den ens blev släppt, ryktades om att vara en helt ny Alien film (en prequel till den första Alien filmen för att vara närmare bestämd) – och som det Alien-fan jag är blev jag så klart stormglad över att jag äntligen skulle få se de slemmiga stora monstrena igen, i en egen film. Men nä. Någon gång under produktionens stadium ändrades idéen om en Alien prequel och blev istället nån sorts spin-off på Alien filmerna, med små anknytningar till den första filmen.

Jag tänker inte fördjupa mig speciellt mycket i Prometheus och lämnar den här filmen bakom mig med det här; jag är besviken.

Läs gärna H’s lite hårdare sågning av filmen.

2 Comments

2 Responses to “Prometheus”

 1. Lina Says:

  Alla tycks vara besvikna på denna filmen, förutom jag. Det var precis vad jag hade väntat mig och jag fattar inte varför alla trodde att de skulle få se en massa aliens. De har ju typ inte kommit till värden ännu.


 2. J Says:

  Det största problemet jag har med Prometheus är troligtvis att jag förväntade mig någonting helt annat än vad jag faktiskt fick, vilket beror mycket på att jag aldrig läste på någonting om filmen i sig innan jag såg den utan gick på vad som hade sagts långt innan filmen ens hade påbörjats – dvs att Ridley Scott skulle göra en riktig Alien-prequel. Därav mitt missnöje.

  Förhoppningsvis förnöjer Prometheus 2 bättre än vad den här första filmen gjorde. Over and out.


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud