| Subcribe via RSS

2012: The Avslutning

december 25th, 2012 | Postad i Film, Tips, TV, Övrigt av H

2012 är i princip slut och resultatet ska sammanställas. Tar även med filmer här som getts ut under de senaste åren som jag inte sett förrän i år. Såg återigen inte några rekordmängder film, men nog fanns det en hel del guldkorn och kånkelbär i gröten. Fan, vilken gräslig liknelse. Nåja, här är några topprekommendationer, några godkända grejer och lite skitusel dynga som förmodligen vunnit en massa priser.

The Best:

The Raid: Redemption: ”Oj, oj, oj, vilket drag. Hårda fighter, grymma originella stunts, skottlossning, explosioner och inte en död sekund. […] det är mycket våldsam underhållning för hela slanten. Det finns inte mycket mer än att säga att det här nog är årets bästa actionrulle och en klar rekommendation.”

Merantau: ”Efter en något svag uppförsbacke avlöser actionscenerna varandra på ett mycket behagligt sätt med många fina stunts. Helt klart en rekommendation för actionfansen.”

The Cabin In The Woods: ”The Cabin In The Woods” är utsökt underhållning från början till (precis före) slutet. Man har kul och sitter på helspänn nästan hela tiden. Fingertoppskänslan är som på en blind snabbläsarmästare. En solklar rekommendation.”

Excision: Ännu inte recenserad på siten pga slapphet, men en suverän svart komisk psykologisk thriller med bl.a. en underbar Traci Lords som bekymrad familjemor. Originell och grym.

The Good:

Some Guy Who Kills People (En Snubbe Som Dödar Folk): Inte heller orkat skriva den här recensionen. En svart komedi om en mobbad kille som kanske eller kanske inte har ihjäl folk. Plus för sheriffen spelad av Barry Bostwick, borgmästaren från ”Spin City”. Kul och knepig.

ParaNorman: Mer orecenserat, stopmotion-animerad rulle om en pojke som kan prata med spöken och tvingas ta hand om en häxa som återuppstår för att förstöra staden. Mer än lovligt spännande för barnen, och är faktiskt belagd med 11-årsgräns i Sverige. Snygg, rolig och spännande.

The Beaver: ”ett bra drama med skön humor som kanske inte har så mycket att säga egentligen, men det är kul att se Gibson i såna här halvgalna roller. Värd att se, om inte bara för den mycket roliga självmordsscenen.”

Rampage: ”Helt klart Uwe Bolls bästa film. Ja, alltså inte ens relativt – det är en BRA film. Skådisarna är bra, manuset är tänkvärt och det är en sjuhelvetes massa action samt en dos skön humor.”

The Crazies (2010): ”ett bra tempo med en del spännande sekvenser. Det är lite som en zombiefilm, fast folk är bara hackabitamördatokiga istället för levande döda. Det är helt okej underhållning bara”

I Saw The Devil: ”en bra och blodigt våldsam thriller, men […] var beredd på att klia dig i huvudet lite.”

Perfect Creature: ”Att den här filmen passerat under radarn är inte bara synd, det är lite konstigt. Det är Nya Zeelands sjätte dyraste film någonsin och det är en riktigt hygglig film. Det är snyggt, välgjort och originellt. Leta rätt på och se.”

Mission: Impossible – Ghost Protocol: ”det är betydligt roligare och mer underhållande än den ganska usla trean. Helt klart sevärd. När får Cruise headlina en riktig idiotkomedi egentligen?”

New Kids Nitro: ”Nu vet man hur karaktärerna är, vilka återkommande skämt som gäller (något som de själva satiriserar) och tempot är förstås inte lika bra. Ändå är det jävligt roligt emellanåt och man måste säga att det är en godkänd uppföljare.”

Confessions (Kokuhaku): ”En riktigt välgjord och genomarbetad thriller med både stil och substans i mängder. […] det är snyggt och smart, för att inte tala om intrikat och detaljrikt. Stil och klippning funkar utmärkt utan att ta över huvudrollen, och manuset är utsökt utformat med välutmejslad utportionering av avslöjanden. Rekommenderas.”

The Avengers: ”Det är underhållande, effekterna är toppen och det är härligt dunder och brak mest hela tiden. […] jag saknar en av Whedons största förmågor: den att plötsligt krossa hela ditt hjärta när du minst anar det. I övrigt: tjacka upp dig på en packe öl/cola och hugg in på popcornen.”

The Whisperer In Darkness: ”en underhållande och ganska originell film, om än kanske lite härligt cheesy med flit. Värd att se.”

Cell 211: ”Det här är en toppenrulle med bra spänning. Ibland känns det som det är lite luckor […] men det är ju film och då får man ha överseende med sånt när det funkar så bra i övrigt. Rekommenderas.”

The Expendables 2: ”Det är mer action i öppningsscenen, innan filmtiteln ens visas, än det är i första filmen eller för den delen nästan vilken annan actionfilm som helst. Våldet är i Rambo 4-klass och blod och kroppsdelar flyger och folk får stora hål i sig. Det skjuts, slåss och exploderar allteftersom one-liners kastas ut. Det blir snabbt överdrivet och direkt löjligt, men det är ju det som är poängen.”

Dredd: ”Det här är god underhållning. Inte nån PG-13 tonårsrulle, utan hård action. Blodet skvätter direkt när filmen börjar och sen flödar det tills den slutar. Om något så är serien mer lättsam!”

The Amazing Spider-Man: ”den har en skurk som är mångfacetterad som en betongvägg, logiska luckor i storlek med Grand Canyon och ett flertal karaktärer med samma djup som en torr vattenpöl. Men det är underhållande. Det har fart och fläkt, humor och spektakulära actionscener. Det är en film för en 130-minutersbunke med popcorn.”

The Skin I Live In: ”Flera vändningar i den här spanska dramathrillern av Pedro Almodóvar. Lätt förvirrande om du inte är uppmärksam, men en bra story med Almodóvars sedvanligt småbisarra karaktärer. Sevärd.”

The Best of Televisionen:

Dirk Gently: Säsong 1: ”Knäppig humor, finurliga mysterier och härlig dialog. Skådespeleriet är toppen, med en perfekt Stephen Mangan i rollen som Dirk Gently. Det hela är roligt och underhållande och tre avsnitt är på tok för lite.”

The Big Bang Theory: Säsong 5-6: Fortfarande gapskratt rakt genom varje avsnitt.

NTSF:SD:SUV:: Säsong 2: Svagare än säsong ett, men ibland fullständigt genialiskt.

Castle: Säsong 1-4: Det är konstigt. Det är bara en vanlig omaka-par-deckare med veckans-brott-avsnitt. Men Nathan Fillion är med. Kan inte sluta titta.

Falling Skies: Säsong 1 & 2: Om säsong 1: ”Jag plöjde hela säsongen som en trimmad traktor, och cliffhangern sände mig i halv panik. […] en klockren rekommendation för scifi-fans.” Med glädje meddelar jag att säsong 2 är precis lika bra.

The Shit:

Melancholia: ”ÅÅÅÅÅHHHHHH UTTRÅKNINGEN! Fy fan, vilken outhärdlig och utdragen dynga!”

Piranha 3DD: ”Skit.”

Apflickorna: ”Jag kan ha nämnt det tidigare, men svensk film är skit. Apflickorna är skit med skit på. Skitnödig och pretentiös dynga […] Pisstråkigt skit utan story, utan känsla, utan poäng. BAJS BAJS BAJS BAJS”

Kill List: ”det funkar rätt bra fram till slutet där man försöker vara pretentiösa och originella och twista till det och tvinga folk att se om filmen för att se alla detaljerna som leder till finalen etc, men det är bara skräp, skräp, skräp, dumt och fullt med logiska luckor och andra dumheter så man bara blir trött, trött, trött. Se för Guds skull aldrig den här filmen.”

Prometheus: ”Hahahahaha, nej nej nej nej! Hahahahaha! Noomi Rapace pratar engelska som Björk, och MediPod-scenen kommer att hånas i tiotals år framöver! Jag skrattade högt under hela scenen. Ridley Scott regisserar som Spielberg och telegraferar varje vändning tio mil i förväg. Betyg: 0 av 5.”

Bridesmaids: ”Vad som tydligen skulle vara en av förra årets roligaste komedier visade sig vara en helt vanlig fullständigt förutsägbar chickflick med trötta skämt.”

Chillerama: ”Suck. Det är inte roligt, det är knappast läskigt (det försöker filmen iofs inte att vara, men ändå) och det är bara kasst. Jag småler inte en enda gång under hela filmen.”

Looper: ”Ååh, det börjar ju så bra. Sen når vi mitten av filmen och det blir dryyyygt. Det blir förutsägbart. Det står still. Nej. Det håller inte och det som kunde, det som SKULLE bli så bra… det faller. En stor besvikelse.”

Tags: ,
No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud