| Subcribe via RSS

A Good Day To Die Hard

februari 16th, 2013 | Postad i Action, Film av J

A Good Day To Die HardNågra månader efter att Live Free Or Die Hard (eller Die Hard 4.0 som den hette i Sverige) hade gått upp på bio släpptes informationen om att en femte film i serien redan var under produktion. Åren gick och när de för nån månad äntligen släppte information om att den femte filmen – A Good Day To Die Hard – äntligen skulle gå upp på bio var mina förväntningar ganska höga då jag är ett die hard (heh..) fan av Die Hard filmerna.

Under oroligheter i Ryssland blir John McClane’s (Bruce Willis) son, Jack (Jai Courtney), gripen för mordförsök på presidentkandidaten Chagarin (Sergei Kolesnikov). John bestämmer sig för att resa till Ryssland för att försöka hjälpa sin son men upptäcker snabbt att saker och ting är betydligt mer komplicerade än vad de till en början verkade vara.

Personligen tycker jag att A Good Day To Die Hard är en bra film, om än inte en av de bästa i serien. Storyn är ganska tunn om än plottwistarna finns där och karaktärerna känns inte riktigt ordentligt utvecklade, men det är rätt bra med action och det är härligt att få se Bruce Willis häva ur sig oneliners och sparka arsle i rollen som John McClane igen.

Det största problemet filmen egentligen har är speltiden. Filmen ligger på runda 97 minuter, men hade lätt behövt sig en 30 minuter extra speltid för att utveckla karaktärerna lite bättre och ge lite mer bakgrund till allt som händer i filmen – likt de fyra första filmerna i serien.

Nåja. Jag tyckte hur som helst om A Good Day To Die Hard, även om den kanske är den svagaste i serien så är det så pass mycket puckoaction i den att det förnöjer mitt actionsug en stund. Rekommenderas.

Läs gärna mina tidigare recensioner på de fyra första filmerna också; 1, 2, 3, 4.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud