| Subcribe via RSS

Ip Man

mars 11th, 2009 | Postad i Drama, Film, Martial Arts/Kung-Fu av H

Den verklighetsbaserade filmen Ip Man handlar om Ip Man (som egentligen hette Yip Man, ehh) som var en hejare på kung-fu. Han var dock nöjd med det och ville inte lära ut, utan tyckte istället att de flertalet skolor som fanns var bra nog. Han var över huvud taget väldigt ödmjuk och vänligt sinnad. Sen kommer det ett gäng norrifrån och ställer till med bus bland stadens kungfu-skolor, men Ip Man plattar till dem. Sen kommer Japanerna och är Elaka. Sen är de Elaka ett tag till, men slutligen så plattar Ip Man till dem. Då gav japsen upp och alla kineser lärde sig kung-fu. Slut.

Donnie Yen (Hero, Blade II) spelar Ip Man i denna film som hedrar minnet av denna grundare av Wing Chun Kung-Fu, som senare tränade ett stort antal människor i Hong Kong, bland annat Bruce Lee. Filmen är snyggt filmad och påkostad, men ser ändå ganska stel ut av nån anledning. Actionscenerna håller mycket hög klass, ibland något för överredigerade förstås, men ett minimum av vajrar och väldigt genomarbetade fighter gör filmen underhållande – fast kanske inte så historiskt intressant som den vill vara.

1 Comment

One Response to “Ip Man”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Ip Man 2 Says:

    […] till Ip Man (recension) heter logiskt nog Ip Man 2 och handlar om hur Ip Man startar en kungfu-skola för att kunna dra in […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud