| Subcribe via RSS

Vittra

oktober 3rd, 2013 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Vittra-bioaffisch.inddParet Albin (Patrik Almkvist) och Ida (Lisa Henni) bestämmer sig för att åka iväg över en helg till en övergiven stuga långt in i de svenska skogarna tillsammans med några vänner. Det de inte vet är att någonting väntar på dem där ute i stugan, någonting uråldrigt och ondskefullt – vilket de snabbt blir varse om…

Jag var sjukt skeptisk till Vittra (som den heter i Sverige) innan jag satte mig och såg den. Delvis för att jag trodde den skulle vara en usel rip-off av Evil Dead och delvis för att jag överlag inte tycker svenska produktioner är bra. Det visade sig att jag bara hade delvis rätt. Vittra är inte en direkt rip-off av Evil Dead, men det märks klart och tydligt att den har fått inspiration ifrån den filmen och speciellt usel var den inte heller egentligen. Skådespelarna som är med (däribland Johannes Brost, som troligtvis gör den bästa insatsen) är helt okej och gör ett ganska hyfsat jobb filmen igenom (vilket förvånade mig).

Filmens starkaste kort är effekterna. För att vara en lågbudgetrulle så håller effekterna jävligt hög klass och jag är grymt imponerad av det de har åstadkommit i den här filmen. Här snackar vi inget CGI-blod som ser out-of-place ut, utan scenblod – i litervis. Det sprutar blod till höger och vänster, upp och ner, över väggar, tak och golv.. och jag kan fan inte göra annat än att gotta mig i det.

Det är alltid trevligt att titta på en film som visar sig vara bra när man trodde att den skulle vara skit och Vittra är – iallafall för min del – just en sådan film. Visst, den är absolut inte felfri och vissa grejer tyckte jag var rent av onödiga eller dåliga, men jag gillade den överlag (trots att den är svensk) och vill rekommendera den.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud