| Subcribe via RSS

Fritt vilt III

oktober 31st, 2013 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Fritt Vilt IIIÅret är 1988. En grupp ungdomar bestämmer sig för att åka upp till Jotunheimen i de norska fjällen för att besöka det beryktade Stehøe hotellet, där tre mystiska försvinnanden inträffade 12 år tidigare. Väl där bestämmer de sig emellertid för att övernatta intill en sjö inte långt därifrån istället. Det dröjer dock inte länge förrän två av dem försvinner och gruppen finner sig snart jagade av en psykotisk galning som är ute efter blod…

Fritt vilt III är inte fullt lika bra som de två första Fritt vilt. Till att börja gillade jag inte karaktärerna lika mycket som i de två tidigare filmerna; jag brydde mig helt enkelt inte i om de dog eller inte, utan ville bara se dem blir massakrerade av filmens psycho. Storyn var inte så där värst heller. I och med att filmen är en prequel blir det ganska förutsägbart (om man har sett de två tidigare filmerna) vad som kommer hända med de personer som är med, vilket dödar mystiken i filmen en aning. Att vi dessutom redan vet mer eller mindre allt filmen försöker berätta (om man har sett de två första filmerna) gör ju inte saken speciellt mycket bättre heller.

Filmen har i alla fall några riktiga nagelbitare till scener och har dessutom en av de mest spännande scenerna i hela trilogin. Men det spelar ingen roll hur spännande, blodig och våldsam filmen än är, den faller ändå ganska platt brevid de två tidigare installationerna i trilogin och är den film jag tycker minst om (även om jag tycker att den är sevärd).

Skådespelarna var bra (även om ingen av de tidigare skådisarna återvänder), samtidigt som filmen bjuder på lite mer gore och blod och visar lite mer effekter än de två tidigare installationerna – vilket inte är helt fel.

I det stora hela är det en bra prequel (så pass bra den kan bli I guess), men den är definitivt sämre än de två tidigare filmerna. Jag hade gärna sett ytterligare en uppföljare som följer upp på tvåan, men med tanke på hur den andra filmen slutade så lär vi aldrig få se det…

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud