| Subcribe via RSS

Fritt vilt

oktober 31st, 2013 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Fritt ViltNär fem vänner drar iväg på en snowboardsemester uppe i Jotunheimen fjällen inträffar en olycka och en av dem bryter ett ben. De bestämmer sig för att ta skydd i ett övergivet gammalt hotell då deras bil står parkerad för långt bort för att kunna nås innan skymningen, ovetandes om hotellets mörka historia – och att någon fortfarande bor kvar där…

Ibland när man tittar på film kan man bli förvånad över hur bra en film egentligen är. Fritt vilt (Kallt Byte i Sverige) är en sån film, för mig. Jag hade räknat med en tråkig och usel film av någon anledning, men fick istället en hyfsad nagelbitare som höll stämningen och spänningen uppe under större delen av filmen även om storyn inte direkt hade någonting nytt att komma med. Skådespelarna var riktigt bra och även om jag inte hade någon direkt sympati med deras karaktärer så kunde jag åtminstone stå ut med dem. Det enda jag är lite halvkluven om är slutet, som å ena sidan inte tar tusen miljoner år på sig att förklara händelserna i filmen men som å andra sidan är väldigt abrupt och avslutar filmen väldigt tvärt.

En intressant grej med Fritt vilt är att fem år efter att den kom släpptes Wrong Turn 4: Bloody Beginnings (recenserad här), som påminner en hel del om Fritt vilt. Frågan är om inte manusförfattaren bakom den filmen tagit inspiration ifrån den här filmen?

Hur som helst; Fritt vilt är en riktigt bra slasherfilm, även om den inte bjuder på något direkt nytt eller ens är felfri. Rekommenderas.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud