| Subcribe via RSS

The Walking Dead – Season 3

september 24th, 2013 | Postad i Drama, Skräck/Rysare, TV av J

The Walking DeadMed säsong 4 på ingång i mitten av Oktober i USA har jag kikat klart på säsong 3 av The Walking Dead (äntligen borde jag kanske tillägga). Säsong 3 fortsätter berättelsen om Rick (Andrew Lincoln) och de andra överlevande i hans grupp som intar ett fängelse som är fullproppat med vandrande döingar. Samtidigt stöter Andrea (Laurie Holden) – som kommit bort ifrån sin grupp – tillsammans med sin nyfunna vän Michonne (Danai Gurira) på The Governor (David Morrissey) och hans mannar som erbjuder skydd, mat och husrum i ett fortifierat Woodbury. Saker och ting är emellertid inte vad de verkar vara och The Governors syfte har betydligt mörkare sidor än vad Andrea trott…

Tredje säsongen börjar halvsegt och vad jag till en början trodde skulle bli ytterligare en plågsamt tråkig och utdragen säsong visade sig bli en ganska spännande säsong, faktiskt. Det är mer action, blod, gore, zombies och huvudkaraktärer som stryker med (även om jag faktiskt inte trodde att nåt sånt skulle hända) under säsongens gång. Karaktärerna känns inte heller lika irriterande och korkade som i de två tidigare säsongerna.. eller rättare sagt: de gör inte fullt lika många korkade saker som i de två första säsongerna.

Skådespelarna och effekterna följer standardformulär 12A och är upprepningar från föregående säsonger, mer eller mindre. Det är dock nice att de knyter ihop lite lösa trådar från föregående säsonger och besvarar några frågor som kan ha funnits för de som följer serien. Säsongen slutar så klart med nya trådar som inte knyts ihop och det är väl bara att se hur många säsonger som ska behövas för att vi ska få svar på dem.. eller nåt.

Säsong 3 av The Walking Dead är iaf en klar jävla förbättring från de två tidigare säsongerna och är, för mig, ett rejält uppsving från den tidigare idiotin och tristessen som härjat i serien. Förhoppningsvis fortsätter serien i samma stil nu (även om det kanske bara blir en säsong 4 och inget mer, även om jag tvivlar på det).

Läs gärna också mina recensioner av säsong ett och två.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud