| Subcribe via RSS

Fritt vilt II

oktober 31st, 2013 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

Fritt Vilt IIFritt vilt II tar vid precis där Fritt vilt slutade och filmens story är mer eller mindre omöjlig att berätta utan att spoila slutet på den första filmen. Har du tänkt se Fritt vilt filmerna avråder jag att läsa storybeskrivningen i den här recensionen. You have been warned…

Den enda överlevande av de fem vännerna från den föregående filmen hittas på en enslig väg upp mot fjällen och blir skjutsad till Otta Sjukehus i den intilliggande hålan. Väl där berättar denne för den lokala polisen om vad som har hänt och vart de kan finna kropparna efter dennes vänner och mördaren. När polisen undersöker platsen finner de kropparna och tar med dem till bårhuset vid Otta Sjukehus i väntan på att rikskrim ska komma dit. Det dröjer dock inte länge förrän galningen, som de trodde var död, visar livstecken och blir återupplivad av Dr. Herman (Fridtjov Såheim) – vilket, så klart, visar sig vara ett stort misstag…

Fritt vilt II är en riktigt bra uppföljare som fortsätter storyn på ett snyggt och spännande sätt och påminner lite grann om Halloween II (originaluppföljaren alltså), med sin sjukhusmiljö. Skådespelarna är återigen bra och vi får se betydligt mer gore, blod och effekter än i den tidigare filmen – vilket inte är helt fel. Filmen är dock inte felfri och emellanåt kliar jag mig i huvudet då rent av absurda saker inträffar, men som samtidigt kan ursäktas tack vare genren filmen ingår i.

Nåja. För att göra en lång recension kort; Fritt vilt II är lika bra som sin föregångare, även om jag kan haka upp mig på några smågrejer som händer i den så är den ändå nödvändig för att knyta ihop några obesvarade frågor sen den förra filmen. Rekommenderas.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud