| Subcribe via RSS

Bad Ass

januari 31st, 2014 | Postad i Action, Drama, Film av J

Bad AssFrank Vega (Danny Trejo) har inte haft det lätt. Efter sin tjänstgöring i Vietnam kom han tillbaka till ett USA som inte ville ha honom och under större delen av sitt liv har han fått lov att haka sig fram med diverse olika småjobb. Allting får emellertid en rejäl vändning när han som en gammal man slår ner två skinskallar på en AC Transit Bus som trakasserar en äldre svart man. Händelsen får stor uppmärksamhet och ett klipp hamnar på Youtube, vilket gör att Frank blir känd som ”Bad Ass” i lokal media.

Ett par månader senare blir hans gamla vän Klondike (Harrison Page) mördad och då polisen inte verkar göra speciellt mycket åt saken bestämmer sig Frank för att ta reda på vad som egentligen hände och utkräva hämnd för Klondike’s räkning.

Jag tror aldrig jag har sett en film som är baserad på ett youtube klipp, fram tills det att jag såg den här filmen. Bad Ass är löst baserad på ett youtube klipp där en äldre herre, som tjänstgjorde i Vietnam, hamnar i bråk med en yngre man på en AC Transit Bus och spöar mer eller mindre skiten ur honom. Klippet fick ganska stor uppmärksamhet för ett par år sen när det slängdes upp på youtube av en annan passagerare och.. ja, på den vägen är det väl.

Bad Ass som film är väl egentligen ingenting speciellt. Det är samma gamla hämndhistoria som körs en gång till och den stora twisten som är menad att komma mot slutet av filmen blir avslöjad på tok för tidigt, men vad fan.. Danny Trejo som slår folk på käften och är bad ass tackar jag aldrig nej till. Bad Ass är kanske inte den mest sofistikerade filmen som någonsin har gjorts, men den gör det den ska och underhåller gott under de 90 minuterna den rullar på under. Rekommenderas.

Uppföljaren Bad Asses (med Danny Trejo och Danny Glover i huvudrollerna) kommer senare i år.

2 Comments

2 Responses to “Bad Ass”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Bad Asses Says:

    […] tredje film i serien kommer nästa år, tills dess kan ni ju läsa min recension av Bad Ass […]


  2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Bad Asses On The Bayou Says:

    […] gärna mina recensioner av de två första filmerna också. Ni finner dem här och […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud