| Subcribe via RSS

Haunter

januari 19th, 2014 | Postad i Film, Skräck/Rysare av H

Haunter-poster-exclusive[1]Vincenzo Natali har gjort ett gäng riktigt bra filmer. Klassikern ”Cube” förstås, den underskattade ”Cypher”, den ganska okända ”Nothing” och för några år sen den bisarra ”Splice”. När han äntligen får ur sig en ny spelfilm, fyra år senare, är det klart man kastar sig över den.

Lisa (Abigail Breslin, ”Zombieland”) har en taskig dag. Om och om igen. Likt ”Måndag hela veckan” tvingas hon genomlida en vanlig, tråkig dag hemma. Ute är det tjock dimma så kan inte ta sig någonstans. Det är alltid macaroni & cheese till lunch och det är samma avsnitt av ”Mord och inga visor” på tv. Plötsligt börjar saker ändra på sig, och hon hör röster och ser figurer. Hon tror att det kanske är spöken, men kommer snart fram till att det är tvärtom…

Haunter” är verkligen en skitfilm. Den rör sig i ett otroligt segt tempo, historien är egentligen superenkel men berättas på ett mycket onödigt invecklat sätt, och stil över substans kanske kan funka när man har någon faktisk stil att visa upp. Halva filmen spenderar jag med att skrika åt folk att sluta gå så inåt helvete långsamt hela jävla tiden, och slutet doesn’t make any sense whatsoever. Skippa den här dyngan, och surprise – David Hewlett är med.

2 Comments

2 Responses to “Haunter”

  1. Mats Larsson Says:

    Tycker han överlag är rätt kass som regissör. Splice var ju katastrof. Någon som sett Cube zero btw? Hade glömt att den existerade.


  2. Henrik Andersson Says:

    Splice var toppen tycker jag. Cube Zero mindes jag som jättebra, men när jag såg om trilogin nyligen så hade den sjunkit en del.


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud