| Subcribe via RSS

Riddick

mars 1st, 2014 | Postad i Action, Film, Sci-Fi av J

RiddickEfter att ha blivit förrådd av Necromongerna blir Riddick (Vin Diesel) strandsatt på en solhärjad och till synes öde planet där endast märkliga livsformer existerar. I sin kamp om överlevnad lyckas han finna en öde station som används av legosoldater och använder en nödsändare där för att dra till sig uppmärksamheten ifrån legoknektar, som snabbt börjar landa kring stationen. Det visar sig emellertid snabbt att legosoldaterna har ett större problem än Riddick; en inkommande storm som ingen kan överleva…

Äntligen har jag fått se Riddick, som jag hade tänkt se på bio men då SF i hålan intill där jag bor uppenbarligen tyckte att det var bättre att visa ett svenskt smördrama istället för BRA FILM så fick jag vackert vänta tills filmen hade kommit på dvd. Suck. Hur som helst…

Riddick är fin underhållning i sci-fi/action genren och återgår lite grann till Pitch Black stuket – vilket jag högst personligen älskade. Jag hade ingen som helst aning om vad filmen skulle handla om innan jag satte mig för att se den och blev ganska överraskad när jag upptäckte att den lutade sig bakåt mot filmen som skapade Riddick karaktären och hela universumet där han finns.

Gillar man de tidigare filmerna i serien tycker jag absolut att man ska ge sig på den här rullen. Det är bra med action (även om inledningen kändes lite småtrög till en början) och Vin Diesel levererar i vanlig ordning. Rekommenderas.

Sugen på mer läsning? Läs gärna mina 5 år (!!) gamla recensioner på föregångarna här, här och här.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud