| Subcribe via RSS

300: Rise Of An Empire

mars 10th, 2014 | Postad i Action, Film, Krig av J

300 - Rise Of An EmpireJag blev ganska förvånad när nyheten om att en ny 300 film (som jag nu i efterhand fått veta var från början en spin-off av den filmen) var under produktion och skeptikern inom mig skrek så klart ”SKRÄP!”. Nu när den skulle gå på bio i hålan intill där jag bor så frågade en arbetskompis om vi inte skulle gå och se den. Som den gode vän och entusiast av våldsfilm som jag är följde jag så klart med och såg den – och vilken jävla film!

Blodet skvätter över skärmen, soldater dör på löpande band och stridsscenerna är massiva med en hel del specialeffekter och action, vilket får föregångaren att blekna i jämförelse. Det är helt enkelt jävligt underhållande. Vad anbelangar skådisarna kände jag inte igen en käft, bortsett ifrån någon enstaka från den förra filmen men som jag inte sett i något annat efter det.. vad jag vet iallafall. Några få från föregångaren återvänder i sina respektive roller och vi får till större delen se nya skådisar och karaktärer, däribland Eva Green i en av skurkrollerna – som visar sina kvinnliga delar i en scen.

Storyn är inget märkvärdigt egentligen; medan Leonidas (Gerard Butler i 300) och hans 300 män strider i Eldporten mot den persiske gud-konungen Xerxes (Rodrigo Santoro) och hans överlägset stora armé av persiska soldater utkämpas en annan strid ute på det Egeiska havet mellan den atenska armén, ledda av general Themistokles (Sullivan Stapleton), och Xerxes’ persiska flotta, ledda av hans kommendör Artemisia (Eva Green).

Det som gör storyn intressant dock är att filmen inte är en renodlad uppföljare, utan är till en viss del en prequel som ger en bakgrund till Xerxes och hans motiv till varför han vill krossa Grekland. Filmen går därefter över till att utspela sig samtidigt som den första filmen och ger en annan synvinkel på kriget mellan Grekland och Persien, för att sedan runda av alltihop med vad som hände efter föregångaren – och lämnar slutligen dörren vidöppen för ytterligare en film.

300: Rise Of An Empire är ca 100 minuter God Underhållning och en värdig uppföljare till 300; den är större, den är blodigare och den är mer episk än den första. Rekommenderas.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud