| Subcribe via RSS

The Conjuring

april 26th, 2014 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

The ConjuringParet Carolyn (Lili Taylor) och Roger Perron (Ron Livingston) flyttar tillsammans med sina fem barn in på en gammal Rhode Island farm. Det dröjer dock inte länge förrän underliga saker börjar inträffa i huset som snabbt eskalerar ifrån smågrejer till ren terror. I ren desperation kontaktar Carolyn de uppmärksammade paranormala undersökarna Ed (Patrick Wilson) och Lorraine Warren (Vera Farmiga) och ber dem komma och undersöka deras hus för att få svar på vad som egentligen står på. Kort efter deras ankomst inser paret Warren att familjen Perron svävar i livsfara då en ondskefull kraft härskar på ägorna – och som inte kommer släppa greppet om dem…

Jag hörde av någon att The Conjuring skulle vara bra och ganska läskig, så jag hade väl hoppats på att i alla fall få rysa lite grann. Men nä. Inte ett skit. Filmen är dock inte speciellt dålig egentligen. Den är lite långdragen i början (mest för att de ska bygga upp storyn i filmen och så vidare) men när det väl börjar röra på sig är det ganska underhållande.. och säkert läskigt för de som tycker såna här filmer är läskiga.

Det mest intressanta med filmen är nog dock att den är baserad på verkliga händelser och att filmens regissör, James Wan (en av skaparna av Saw serien), fick rådgivning av de riktiga Lorraine Warren och Andrea Perron (ett av barnen till Carolyn och Roger) under inspelningens gång. Filmen ska tydligen också stämma ganska exakt överens med vad som verkligen hände familjen Perron. Och så vidare.

Nåja. Inte för att jag tyckte The Conjuring var läskig eller så, men den var klart sevärd och gillar man spök/demonskräckisar så är det nog ett givet val. Uppföljare kommer nästa år och en spin-off, kallad Annabelle, kommer senare i år.

3 Comments

3 Responses to “The Conjuring”

 1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » Annabelle Says:

  […] att ha sett The Conjuring (recenserad här) väntade jag med spänning på spin-off prequelen Annabelle och mina förhoppningar var väl att […]


 2. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Conjuring 2 Says:

  […] gärna min recension av den första The Conjuring och min sågning av spinoffen Annabelle […]


 3. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Nun Says:

  […] gärna mina recensioner på The Conjuring, The Conjuring 2 och Annabelle […]


Leave a Reply

 • Arkivet

 • Senaste kommentarer

 • Tag cloud