| Subcribe via RSS

The Twilight Zone (80-tal)

april 3rd, 2006 | Postad i Drama, Komedi, Sci-Fi, Skräck/Rysare, TV av H

1985 till 1988 gjorde man tre säsonger av Twilight Zone. Dom sände det varje vardag runt 22 på Super Channel när jag gick i gymnasiet och jag såg det alltid i sängen innan jag sov. Nu har jag plöjt genom alla avsnitt på raken och då får man en lite bättre överblick över det hela. Den första säsongen är utan tvekan bäst, där man leker med formatet och gör avsnitt i olika längder och genrer. Ibland gör man ett långt seriöst avsnitt och ibland leker man lite i fem-tio minuter. Andra och tredje säsongen består nästan uteslutande av 25-minutersfilmer och då blir det ofta utdraget.

En enorm mängd skådisar, författare och regissörer från dyker upp serien genom. Wes Craven regisserar inte mindre än 7 avsnitt. Man byter av nån anledning speakerröst för tredje säsongen och det blir bisarrt när den klassiska basrösten ”… in the Twilight Zone…” byts ut mot helt vanlig man som pratar.

Det finns en hel del bra klassiker här (mesta dels i början av serien), och en drös med nästan skandalöst dåliga avsnitt (mestadels i slutet av serien) och intressant nog är bildkvalitet och specialeffektskvalitet precis tvärtom – ju senare i serien du kommer, desto bättre ser allt ut. Faktum är att första säsongen ibland är så suddig och dålig kvalitet att man undrar om det verkligen är DVD man tittar på.

Nej, nja, det har väl inte åldrats så väl. Men om du gillade serien då så kan det ju vara kul att se ett par avsnitt igen.

1 Comment

One Response to “The Twilight Zone (80-tal)”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » The Twilight Zone (Säsong 1, 1959) (Blu-ray) Says:

    […] världskänd (fast den kom först i säsong två) och ett flertal remakes (bland annat 80-talsversionen recenserad här) har […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud