| Subcribe via RSS

Bad Ass 2: Bad Asses

juni 22nd, 2014 | Postad i Action, Drama, Film av J

Bad AssesTre år har gått sedan Frank Vega (Danny Trejo) räddade en mörkhyad man på en buss från att åka på stryk av två nynazister. Frank har köpt ett gym och lär ut boxning och lever ett ganska stillsamt liv. Men när en av hans toppelever blir mördad bestämmer sig Frank för att ta reda på vad som egentligen hände och vem som låg bakom det hela. Det dröjer dock inte länge förrän han får sällskap av sin sura och vresiga granne tillika butiksägare Bernie (Danny Glover) i sökandet efter de ansvariga.

Jag gillade den första filmen, Bad Ass. Visst, den var verkligen inte sofistikerad eller ens oförutsägbar, utan en regelrätt hämndhistoria med en del komiska aspekter till den som gjorde att jag gapskrattade. Jag blev ganska förvånad när jag sedan, efter att jag sett Bad Ass, såg att en uppföljare skulle komma; Bad Ass 2: Bad Asses. Till en början var jag lite skeptisk, men det släppte ganska snabbt efter att jag hade slagit igång filmen.

Bad Ass 2: Bad Asses är suverän! Troligtvis till och med bättre än den första filmen när jag tänker efter. Danny Trejo och Danny Glover (två Danny’s till priset av ett) är svinbra i huvudrollerna och gör ett perfekt omaka par som dunkar skiten ur följeslagare till skurkarna, även om de ser ut att vara från förrförra seklet, samtidigt som de levererar en hel del komiska kommentarer som fick mig att gapskratta. I övriga roller ser vi bland annat Andrew Divoff (Wishmaster, Wishmaster 2) i en hyfsat liten, men viktig, roll och Kirsty Hill (aka porrstjärnan Sophie Dee) i en cameo. Effekterna varierar lite grann (exempelvis fnyste jag lite grann åt en explosion som såg ut att vara direkt tagen ur en TV-serie eller något liknande), men fungerar då fokuset inte ligger på dem.

Bad Ass 2: Bad Asses är en jävligt bra och underhållande film som jag lätt kan tänka mig att se igen. Och igen. Och igen. Rekommenderas.

En tredje film i serien kommer nästa år, tills dess kan ni ju läsa min recension av Bad Ass också.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud