| Subcribe via RSS

Hollow Man II

juli 23rd, 2014 | Postad i Action, Film, Sci-Fi, Thriller av J

Hollow Man IIEfter att en forskare blivit mystiskt mördad på en fest blir kriminalarna Frank Turner (Peter Facinelli) och Lisa Martinez (Sarah Deakins) satta på att skydda dennes kollega, Dr. Maggie Dalton (Laura Regan). Lisa blir dödad medan hon skyddar Maggie och Frank pressar henne för att få veta anledningen bakom vad som hänt. Hon berättar för honom om det senaste projektet hon var involverad i; en veteransoldat vid namn Michael Griffin (Christian Slater) blev antagen till ett experiment med målet att skapa det ultimata nationella säkerhetsvapnet, en osynlig soldat. Experimentet misslyckades och gav horribla sidoeffekter tack vare skador på cellerna från strålningen. Michael jagar nu Maggie då hon är den enda som kan framställa samma medel som gjorde honom osynlig till att börja med, för att överleva.

När jag fick nys om att Hollow Man hade fått en uppföljare för ett par år sedan jublade jag. En uppföljare till en av mina (dåvarande) favoritfilmer? Jag kunde inte missa chansen att se den! Ooooooch vilken jävla let-down det blev. Hollow Man II var och är ett jävla hån mot den första filmen. Skådespelarna och effekterna (de få som är med) är det inget större fel på egentligen, men karaktärerna är värdelösa och manuset i sig är ett skämt. Medan den första filmen byggde upp sig sakta men säkert, på ett intressant sätt, bygger uppföljaren upp sig så jävla sakta och så ointressant att man är på vippen till att somna när som helst. När det väl börjar hända något har man tappat intresset för länge sen och när sluttexterna rullar upp på skärmen känner man ett inre jubel.

Hollow Man II är ett gigantiskt fiasko och en totalt onödiga uppföljare till en film som stod jävligt bra på egna ben; en ren jävla cash-in alltså. Man kan ju börja undra om Gary Scott Thompson satt på stolen bredvid och petade näsan när han och Andrew W. Marlowe skrev manuset till den första filmen, då han varit involverad i skrivandet av storyn till den här sunkiga uppföljaren. Skräp.

Läs gärna H’s kommentar av filmen från release året också.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud