| Subcribe via RSS

Rampage: Capital Punishment

augusti 17th, 2014 | Postad i Action, Film, Thriller av J

Rampage - Capital PunishmentDet är sällan filmer tilltalar mig på ett djupare plan än att jag bara ser dem som en underhållande film – eller ren dynga. När jag såg Uwe Boll’s film Rampage 2011 tyckte jag att det var en underhållande lördagsrulle som var bra men som samtidigt inte nådde upp till en rekommendation. Nu när uppföljaren Rampage: Capital Punishment släpptes i dagarna bestämde jag mig för att se om den första filmen för att friska upp minnet, helt enkelt.

Jag tar tillbaka mer eller mindre allt jag skrev om Rampage i min recension om den. Rampage är en suverän rulle med bra skådisar och ett tänkvärt manus som går betydligt djupare än vad jag kunde se första gången jag såg den.. och så har den en jävla massa våldsam action i sig också så klart.

Nästan direkt efter att jag sett om Rampage slog jag igång Rampage: Capital Punishment, som tar vid tre år efter händelserna i den första filmen. Bill Williamson (Brendan Fletcher) är efterlyst för massakern i hans hemstad men har varit spårlöst försvunnen sedan ett år tillbaka då han postade en video på internet, som sedan dess har blivit en internet sensation bland extremister på nätet. Bill har satt ögonen på en lokal TV-station som han bestämt sig för att använda sig av för att sprida hans ord, för att väcka upp mänskligheten på ett globalt plan.

Rampage: Capital Punishment är inte fullt lika våldsam som den första filmen, men går desto djupare in i budskapet som finns där; att vi ”vanliga dödliga” är kontrollerade av den rika eliten. Att media är censurerad och att allting handlar enbart om pengar – cash is king. Att det spelar ingen roll om människor får sätta livet till, så länge eliten får sina pengar. Och så vidare.

Personligen tycker jag budskapen i Rampage filmerna är klockrena och väldigt tänkvärda. Funderar man lite på saken (och inte är en trångsynt dumskalle) så förstår man ganska snabbt vad Uwe Boll vill ha sagt med filmerna och att han, åtminstone till större delen, har rätt. Frågan är ju dock om Rampage: Capital Punishment kommer få en release i USA, tack vare filmens innehåll.

Jag vill rekommendera båda Rampage filmerna, inte bara som underhållning utan även som tänkvärda filmer som till ytan enbart ser ut som våldsamma actionfilmer.

Läs gärna min gamla recension av Rampage och H’s recension av den också.

1 Comment

One Response to “Rampage: Capital Punishment”

  1. Ann-Sofie Olsson Says:

    Ann-Sofie Olsson liked this on Facebook.


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud