| Subcribe via RSS

976-EVIL

december 7th, 2014 | Postad i Film, Komedi, Skräck/Rysare av J

976-EvilHoax (Stephen Geoffreys) har det inte lätt. Hans mor Lucy (Sandy Dennis) är starkt troende och är hela tiden på honom om småsaker och hårdingarna i skolan ger honom stryk och mobbar honom så fort de bara får chansen till det. En dag hittar hans äldre kusin Spike (Patrick O’Bryan) ett reklamblad för ”Horrorscopes” via telefonnumret 976-EVIL och använder det några gånger. Saker och ting tar emellertid en värre vändning när Hoax börjar använda numret, vilket inte bara resulterar i flera livlösa kroppar utan också Hoax’s transformation…

976-EVIL är förvånansvärt välgjord för att vara en cheesig skräckis från sent 80-tal. Effekterna står sig än idag ganska bra och skådespelarna gör ett riktigt bra jobb (speciellt Stephen Geoffreys, som vi några år tidigare kunde se i Fright Night). I regissörsstolen har vi ingen mindre än Robert Englund och 976-EVIL var faktiskt hans regidebut, även om det inte märks speciellt mycket.

976-EVIL är inte en direkt dålig film egentligen, men den har ett stort problem som drar ner betyget avsevärt; den är på tok för jävla långsam. De bygger upp handlingen så pass långsamt att det egentligen inte börjar inträffa något nämnvärt intressant förrän nära timmen in i filmen, innan dess snackas det mest en massa. Det är helt enkelt inte intressant och vid ett flertal gånger började jag fundera över om det ens var värt att fortsätta titta – vilket det till slut visade sig att vara.

Hade filmen haft lite mer tempo och inte bara stått och trampat på samma ställe i närmare en timme så hade jag lagt en solklar rekommendation på den här filmen, men när man som tittar bara får sitta och vänta och bli skriven på näsan om och om igen av manusförfattaren tappar jag ganska snabbt intresset.. även om de sista 30, 40 minuterna är riktigt bra (bortsett ifrån ”slutstriden” som är över på typ 4 minuter, vilket i sig känns jävligt fattigt).

976-EVIL är en okej film om man kan stå ut med allt snack innan filmen kommer igång på riktigt, men är man ute efter en läskig skräckis får man gott leta vidare.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud