| Subcribe via RSS

976-EVIL II

december 7th, 2014 | Postad i Film, Skräck/Rysare av J

976-Evil IIEfter att flera unga kvinnor blivit mördade på det lokala colleget lyckas äntligen polisen finna ett vittne till det senaste mordet. Vittnet pekar ut colleget egna dekan, Mr. Grubeck (René Assa), som gärningsman som snabbt blir gripen av polis och satt i en cell. Grubeck har emellertid använt sig av ”Horrorscope”-linen 976-EVIL och besitter nu ondskefulla krafter som han ämnar att använda sig av för att utrota alla som kan sätta honom bakom lås och bom. Samtidigt slår sig sheriffens dotter, Robin (Debbie James), ihop sig med den nyanlända bikern Spike (Patrick O’Bryan), som har erfarenhet av 976-EVIL, för att stoppa Grubeck’s planer.

Behövde 976-EVIL en uppföljare? Absolut inte. 976-EVIL II är en egentligen helt onödig uppföljare och även om de försöker göra en koppling till den första filmen så känns det mest som vilket skräckfilmsmanus som helst där de forcerat in 976-EVIL konceptet. Även om det finns några fräna idéer inblandade här (däribland en mash-up av julfilmen It’s A Wonderful Life och zombiefilmen Night Of The Living Dead) så räcker det inte på långa vägar för att filmen ska bli bra eller överhuvudtaget intressant. Den trillar helt enkelt ner i facket för onödiga uppföljare av 80-talsskräckisar.

Istället för Robert Englund får vi här Jim Wynorski i registolen och så fort jag hör hans namn får jag gåshud och tänker genast på allt skräp han regisserat genom åren (bortse så klart från kultklassikern Chopping Mall). 976-EVIL II är dock inte en av hans sämsta filmer, men det är inte en bra film heller. Filmen har lite högre tempo än sin föregångare, men konceptet med en gubbe som springer runt i en form av sin själ för att mörda de som vill låsa in honom blir jävligt snabbt gammalt, vilket får mig att hellre vilja se den trögare föregångaren som faktiskt hade ett unikt koncept.

Onödig uppföljare, bortkastad tid – även om man har sett den första filmen.

No Comments

Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud