| Subcribe via RSS

Lager SSadis Kastrat Kommandantur (aka SS Experiment Love Camp)

januari 18th, 2015 | Postad i Drama, Film av J

Lager SSadis Kastrat Kommandantur (aka SS Experiment Love Camp)Det är i slutskedet av andra världskriget och nazisterna har upprättat ett hemligt läger, kommenderat av överste von Kleiben (Giorgio Cerioni), där kvinnliga krigsfångar tvingas att medverka i sexualmedicinska experiment – allt för att Tredje Rikets fortplantning ska betryggas för all framtid. Bakom murarna står doktorerna redo att föra samman de intagna med sex handplockade elitsoldater, medan de kvinnor som vägrar att spela med snabbt får smaka på nazisternas tortyr som alltid leder till en sak; döden. Överste von Kleiben döljer dock ett väl förborgat motiv till hemskheterna efter en personlig tragedi, vilket mycket väl kan leda till hans fall.

Jag har i flera år funderat på att ta mig en närmare titt på några av 70-talets nazisploitationfilmer och varför inte börja med en av de mest kända? Lager SSadis Kastrat Kommandantur – eller SS Experiment Love Camp som den hette utanför Italien – är en av de mest kända nazisploitationfilmerna som gjorts, men är samtidigt också en av de filmer som sparkade igång Video Nasties listan i England under 80-talet tack vare dess omslagsbild. Filmen blev 1982 bannad från England som en Video Nasty och släpptes inte utan klipp förrän år 2005 av BBFC med följande kommentar; ”Innehållet av filmen är i själva verket väldigt milt och dåligt utfört. Om något, var det filmens titel och dess original omslag som ledde till svårigheter, snarare än dess innehåll. Filmens idé kan, så klart, vara stötande för vissa men det är inte en tillräckligt god anledning till att klippa eller avvisa den. Vi skulle bara klippa eller avvisa en film för vuxna om dess innehåll var illegalt eller vådligt. ”SS Experiment Love Camp” är varken illegal eller vådlig, utan bara smaklös.” Filmen blev året därpå släppt med nytt omslag.

Lager SSadis Kastrat Kommandantur är hur som haver en riktig skitfilm. Filmen är i runda slängar 90 minuter lång och det händer absolut ingenting av intresse igenom hela filmen. Emellanåt fick jag lov att titta på klockan för att se om tiden hade stannat. Det våld som förekommer är till större delen av sexuell natur men är samtidigt så uselt framfört att jag har svårigheter att ens ta filmen seriöst (trots det allvarliga temat). Jag skulle tro att den som tar illa vid sig av den här filmen har suttit inlåst i en skrubb de senaste 20 åren eller är en fanatisk extremfeminist som inte har något bättre för sig än att gnälla över en film som är närmare 40 år gammal och som ser alla män som ”översittare” och dylikt. Hade filmen å andra sidan kommit idag hade den troligtvis inte bara varit mer trovärdig, den hade troligtvis också varit betydligt mer grafiskt anstötande än vad den är.

Skådespelarna är hyfsade, men dubbningen är å andra sidan fruktansvärd. Ljudvolymen (i alla fall i den varianten jag såg) var något av det sämsta jag har hört också; röstvolymen var sänkt till botten och musikvolymen låg i topp, så när de pratade och det var nåt plinkplånk i bakgrunden hörde jag knappt vad fan de sa.

När jag tittar på film förväntar jag mig att inte hålla på att somna av tristess, vilket jag gjorde under min tittning av den här skiten. Kultklassiker eller inte, Lager SSadis Kastrat Kommandantur (eller SS Experiment Love Camp) är en jävla skitfilm från 70-talet som säkerligen till större delen har fått sin status tack vare sin plats i Video Nasties listan – hur skulle den här dyngan annars bli ihågkommen…?

1 Comment

One Response to “Lager SSadis Kastrat Kommandantur (aka SS Experiment Love Camp)”

  1. Helt Perfekt Glob » Blog Archive » SS Lager 5: L’inferno delle donne (aka SS Camp 5: Women’s Hell) Says:

    […] att ha sett Lager SSadis Kastrat Kommandantur (eller SS Experiment Love Camp) satte jag mig för att se SS Lager 5: L’inferno delle donne (eller SS Camp 5: Women’s […]


Leave a Reply

  • Arkivet

  • Senaste kommentarer

  • Tag cloud